TURAN: “MECLİSİ İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABALARI VAR”

TBMM İDARE AMİRİ HASAN TURAN: “MECLİSİ İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABALARI VAR”

TURAN: “MECLİSİ İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABALARI VAR”
Giresun
G.Tarihi: 22.12.2019 12:59
965 Okunma
0
TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan,  Meclis’teki ulaşım,  yemek gibi konularda çıkan asılsız haberlerin, Gazi Meclisin ve milletvekillerinin itibarını zedelediğini belirterek, “Milletimiz nezdinde siyaseti, siyasetçileri küçük düşüren, ‘Milletvekilleri sanki hiçbir iş yapmıyorlar, yalnızca lüks arabalara biniyorlar, çeşit çeşit yemek yiyorlar’ algısı oluşturan bu tür haberleri kınıyorum.” dedi.

Bu yıl açılışının 99. yıl dönümü kutlanılan TBMM’nin, milli iradenin tecelli ettiği yer olduğuna işaret eden Turan, Gazi Meclis’in bütün çalışmalarının, bu anlayış ve şuurla, milleti temsil ve millet adına hareket etmenin öneminin idraki içinde, açık ve şeffaf şekilde yapıldığını kaydetti.

Meclis’te halen ortalama kapasiteleri 100-120 kişilik 7 restoran bulunduğunu, bu restoranlarda ziyaretçilerin yemek yediğini aktaran Turan,”günde ortalama 6 bin ziyaretçiyle 5 binin üzerinde personelimizin ve milletvekillerimizin istifade ettiği, yemek hizmetlerinin verildiği lokantaların kar amacı güden ticari işletmeymiş gibi görülmesi ve bunun üzerinden bir dil geliştirilmesi, siyasi tarihimizde daha önceden de görülmüş amacı belli haberlerdir.” değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekilleri ile misafirlerden gelen talep ve zorunlu ihtiyaç üzerine yeni bir restoranın yapımına karar verildiğini, bu kapsamda ihale sürecinin tamamlandığını, söyleyen  Turan, “Milletimiz nezdinde siyaseti, siyasetçileri küçük düşüren, ‘Milletvekilleri sanki hiçbir iş yapmıyorlar, yalnızca lüks arabalara biniyorlar, çeşit çeşit yemek yiyorlar.’ algısı oluşturan bu tür haberleri kınıyorum. Siyaseti ve siyasetçileri haksız yere hedef göstermek, ancak siyaset dışı güçlere kapı aralamak isteyen darbeci, cuntacı yönetimlere özlem duyan çevrelerin işidir. Siyaseti devre dışı bırakarak, siyaseti toplum nezdinde itibarsızlaştırıp belirli çevrelere alan açma niyetlerinin boşa olduğunu ifade etmek isterim.” açıklamasında bulundu.

“TBMM’nin itibarının, Türkiye’nin itibarı” olduğunun altını çizen Turan, şunları kaydetti:

“Kendi milletine ve ülkesine yönelik bu saldırgan, aşağılayıcı dil kabul edilemez. Çünkü TBMM millet iradesinin tecelligahıdır. TBMM demek millet demektir. TBMM’nin ihtiramına halel geldikten sonra geriye demokrasimiz ve sistemimiz adına bir şey kalmaz. Benzer haberleri yapan muhabir arkadaşlarımızın parlamento muhabiri olduklarını unutarak, alenen milletvekillerini tahkir ve tezyif edici benzer bir dil kullanması dikkatlerden kaçmamaktadır.

Bu tür haberler yoluyla vesayet odaklarına gizliden el sallayanları, kullandıkları dil ve üslup nedeniyle en sert şekilde tekrar kınadığımızı belirtiyorum. TBMM’de haber niteliği taşıyan gelişmelerin halkımıza ve kamuoyuna daha özenli bir şekilde aktarılması için bütün basın mensuplarımızla iş birliği içinde olacağımızı saygıyla duyururuz.”

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri