Vali Ayyıldız Giresun Günlerinde Hemşerileriyle Buluştu

Vali Ayyıldız Giresun Günlerinde Hemşerileriyle Buluştu

Vali Ayyıldız Giresun Günlerinde Hemşerileriyle Buluştu
Giresun
G.Tarihi: 07.10.2019 05:43
915 Okunma
0
Vali Ayyıldız Giresun Günlerinde Hemşerileriyle Buluştu
İzmir Valisi Erol Ayyıldız İzmir de ikincisi gerçekleşen Giresun Tanıtım Günlerinde hemşeriyle buluştu.
Sayın Ayyıldız Giresun Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ve Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ile birlikte Bostanlı Pazar yerinde bulunan Giresun Tanıtım Günlerini ziyaret etti.
 Tüm Giresun Kültür Turizm Ekonomik Kalkınma ile Gelişmeleri Destekleme ve Uygulama Derneği Başkanı Mehmet Uzun ve ekibi tarafından karşılanan Vali Ayyıldız beraberindeki ekiple alanda bulunan esnafları ziyaret etti. Dernek, AKUT, Çaykur ve tanıtım stant alanlarını gezerek satışa sunulan ürünler ve esnafların nerelerden geldiği hakkında bilgiler aldı. Giresun Valiliği ve Giresun Belediyesi Evi standında yöresel ürünler ikram edildi. İlçelerden gelen hediyeler takdim edildi. Şebinkarahisar Mollaoğulu Pestil Köme İşletme Sahibi Mustafa Can Mermer tarafından yörenin 200 yıllık kuru ekmeği (fırınkuru) ve pestil köme Karadeniz bürüğü içinde takdim edildi.
Şebinkarahisar basın mensubu Gülsen Akyol Mutlu tarafından Şebinkarahisar karadut ve ceviz fidanlarının İzmir'in dağında ve bağında dikimi sağlanarak projelendirilmesi sunuldu
Görele Çanakçı Sosyal, Kültürel, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Civelek ve üyelerince KUŞDİLİ konuşma gösterisi yapıldı.
Vali Erol Ayyıldız yaptığı konuşmada; Giresunlu hemşeriyle buluşmaktan onur ve gurur duyduğunu Piraziz ilçesinin vatandaşı olarak İzmir’de Giresunluları ağırlamanın kendisine çok mutluluk verdiğini ifade etti. Giresunluların başarılarının büyük olduğunu Sakarya Meydan Muharebesinde 47. Alay Komutanı Yarbay Topal Osman Ağa ve 42. Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparsla'ın vatan aşkı uğruna şehit olarak Giresun'un gururu olduklarını belirtti.
Kapılarının herkese açık olduğunu İzmir de bir evlerinin bulunduğunu vurguladı. Kuş Dilinde ise konuşmanın öneminin gönülden geldiğini, gönül dilinin kuşdiline yansıdığını ve kendisinin de İzmir’de açılacak Kuş Dili kurslarına giderek bir an önce öğreneceğini aktardı.
Tüm Giresun Kültür Turizm Ekonomik Kalkınma ile Gelişmeleri Destekleme ve Uygulama Derneği Başkanı Mehmet Uzun, Giresun Tanıtım Günlerinin İzmir’de ikincisinin yapıldığını, gelecek yıl uluslararası bir tanıtım için hazırlanacağını, geçen yıl kurum katılımlarının fazla bireysel katılımın daha az, bu yıl ise kurumsal katılımların az olduğunu Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odasının İzmir’de olmalarını arzu ettiklerini fakat bulunmadığını sitem etti. İzmir ve ilçelerinde Valilik Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyesi tarafından tanıtımların bilboardlarda afişlerde adım başı yer aldığını İzmir’de Giresunluların iyi tanıtıldığını aktardı.
26 - 30 Eylül tarihleri arasında yapılan Giresun Tanıtım Günlerine şu ana kadar 50 bin kişinin ziyarette bulunduğunu son iki günde de 100 bin kişinin ziyarette bulunabileceğini belirtti. Dernek olarak 100 bin sms şahıslara ve binlerce esnafa da sms yoluyla bilgilendirme yapıldığını aktardı.
Başkan Uzun; destek sağlayan her iki ilin Valilik ve belediyelerine teşekkür etti. İzmir ve Giresun'un KARDEŞ ŞEHİR ilan edilmesini Ege’ye yakışan bir kardeşlik olduğunu sözlerine ekledi.
Gün boyunca kemençe ve ses sanatçısı İhsan Aydın, Türk Halk Müziği Sanatçısı ve bağlama üstadı İbrahim ve Tuğba Damcı Çifti, sözleri ve fıkralarıyla kemençesiyle usta Cimilli İbo sahne aldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri