VALİ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

VALİ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

VALİ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
Giresun
G.Tarihi: 15.01.2018 23:11
1288 Okunma
0
Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, “Vatandaş Buluşmaları” kapsamında İl Merkezine bağlı köy muhtarları ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.
 
Vali Sarıfakıoğulları, Merkeze bağlı köy muhtarları ve kurum amirlerinin katılımı ile Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen 2017 yılının değerlendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 2017 yılı içerisinde il merkezinde bulunan 28 mahallede gerçekleştirilen “Vatandaş Buluşmaları” toplantısını yaklaşık 5 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirterek “Büyük mahallelerimize tek tek uğradık. Küçük mahallelerimizi bir araya getirdik ve muhtarlarımıza, mahalle sakinlerimize konuk olduk. Onların sıkıntılarını dertlerini yerinde gördük. Yerinde teşhis etme imkânı yakaladık. Çok değerli mesai arkadaşlarımda bu konuda varsa bir eksiklik, ihmal anında gidermek suretiyle konuya neşter vurdular ve çözüm noktasında ortak oldular” dedi.
 
VATANDAŞ BULUŞMALARI HER ÇARŞAMBA KÖYLERİMİZDE DEVAM EDECEK
 
Vatandaş Buluşmaları kapsamında 2018 yılı içerisin il merkezine bağlı köylerde de toplantılar gerçekleştirileceğini söyleyen Vali Sarıfakıoğulları, konuşmasına “Önümüzdeki hafta Duroğlu Beldemizden başlamak üzere bütün köylerimizi tek tek ziyaret edeceğiz. Sizlerle bir araya geleceğiz. Sizlerin sıkıntılarınızı, dertlerinizi, zorluklarınızı beraber yaşayacağız, beraber göreceğiz ve çözüme kavuşturma noktasında da yine beraber mesafe kat etmeye çalışacağız. Burada köy ziyaretlerimizi yine Çarşamba günleri öğleden sonra planlıyoruz. Bu toplantılarda 3 saatimizi sizlere ayırmaya çalışacağız. Merkez köylerimizde yaşanan sorunlara ve bu sorunlara ulaşmadaki mesafenin kısaltılması, yine devlet imkânlarının, kamu kaynaklarının etkin kullanımı, bürokratik engellerin kaldırılması, çözüme ilişkin süreçlerin hızlandırılması, hepimizin temel amacıdır. Bunun için birebir temasa, diyaloğa ehemmiyet veriyoruz” diye devam etti.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “BİZ BU İŞİN BELİNİ KIRACAĞIZ”
 
Vali Sarıfakıoğulları, konuşmasının devamında uyuşturucu ile mücadelenin önemine dikkat çekerek “Değerli muhtarlarım, Birebir sizleri dinliyoruz. Birebir inşallah sizleri birde yerinizde dinleyeceğiz. Burada bizlerin kamu idaresi olarak sizlerden çok büyük beklentileri var. Bu beklentilerin ilki uyuşturucuyla mücadele. Uyuşturucuyla mücadele sadece sizin, sadece benim değil, ülkemizin bir devlet politikasıdır. Eğer çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkmaz isek maalesef bu illet hepimizi tehdit eder. Öncelikle bunu bilelim. O sebeple hepimize vazifeler düşüyor. Kuşku duyduğumuz her anda, her durumda bunu güvenlik güçlerimizle paylaşacağız. Yeri önemli değil, emniyet bölgesiyse 155, jandarma bölgesiyse 156’yı arayacağız. Bu konuda kaybedeceğimiz bir tek evladımız bile yok. Ben güvenlik birimi sorumlusu arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdim. Biz bu işin belini kıracağız. Ama el birliğiyle. Siz güvenlik birimlerimize yardım ederseniz ancak bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Bu o kadar derinliği olan, o kadar uzantıları olan bir konu. Hepinizin bildiği gibi bunun arkasında terör örgütleri var arkadaşlar. Bu konuda kararlıyız. Allah’ın izniyle tedbirlerimizi aldık, almaya da devam ediyoruz ve sizlerin de desteğiyle bu konuyu inşallah bitireceğiz” ifadelerini kulandı.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “YAYLA EVLERİNDE YAŞAM MALZEMESİ BIRAKMAYALIM”
 
Terörle mücadele konusunda muhtarlara önemli görevler düştüğünü belirten Vali Sarıfakıoğulları “Yine terör olaylarının önlenmesi noktasında özellikle yayla evlerinde yaşam malzemesi diye tabir ettiğimiz yiyecek, içecek, pil kablo vs. malzemeleri bulundurtmayalım. Bu konuda bizim olmasa bile yakınlarımızın kullandığı yayla evleri olabilir. Mutlaka yakınlarımıza, çevremize telkinde bulunacağız. Bu yiyecek, içecek malzemelerini bertaraf edeceğiz. Daha önce belirttiğim gibi şüpheli durumlarda sadece uyuşturucuyla ilgili konu değil her konuda jandarmamıza, emniyetimize vakit kaybetmeden durumu ileteceğiz” diye uyarılarda bulundu.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “2018 TÜRKİYE’Sİ ÇOK BÜYÜK MESAFELER KAT ETMİŞTİR”
 
Vali Sarıfakıoğulları konuşmasını “Değerli arkadaşlar, 2018’in Türkiye’si artık gerek ihtiyacı olan vatandaşımıza sunduğumuz sosyal, ekonomik ve sağlık yardımları, gerek altyapı hizmetleri, gerek yatırım ve istihdama dönük iş ve işgücü piyasasının yapılandırılması, gerek insan hakları konusunda eriştiğimiz mesafe, gerekse devlet millet kaynaşması noktasında çok büyük mesafeler kat etmiştir. Bu toplantı ve sizlerle olan buluşmalarımızda bunun tezahürü olacaktır” diye tamamladı.
 
Kurum amirleri tarafından 2017 yılı içerisinde köylerde kendi kurumları tarafından yapılan çalışmalar ve 2018 yılı içerisinde yapılması planlanan çalışmalar bir sunum eşliğinde anlatıldı. Toplantıya katılan muhtarlar da kendi köyleri ile ilgili istek, talep ve sorunlarını aktararak çözümü noktasında beklentilerini iletti.
 
Vali Sarıfakıoğulları, ilgili kurum amirlerinin toplantıda dile getirilen konularla ilgili aldıkları notların gereğinin en kısa sürede yerine getirilmesini isteyerek, ilimizde son yıllarda görülmeye başlayan “Fındık’ta Külleme Hastalığı” ile ilgili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bir proje hazırlanarak, çalışma başlatılması talimatı verdi.
 
Muhtarların köylerinde kamu hizmeti yürüten görevlilerle sıkı diyalog içerisinde bulunarak, köy halkının gözü, kulağı ve sesi olmalarını isteyen Vali Sarıfakıoğulları, köy muhtarlarının cenaze definlerinde ikamet yerine bakmaksızın, soy bağı olması halinde defin işlemlerinde hassasiyet gösterilmesini, köylerinde yaşayan yetimi, yoksulu ve hastaları ziyaret etmelerini istedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri