Vali Proje Protokolünü İmzaladı

Vali Proje Protokolünü İmzaladı

Vali Proje Protokolünü İmzaladı
Giresun
G.Tarihi: 06.07.2018 05:11
1300 Okunma
0
Vali Proje Protokolünü İmzaladı
Vali  Harun Sarıfakıoğulları, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının 1.Dönem değerlendirmelerinde ilimizde mali destek almaya hak kazanan 2 dernekle proje protokollerini imzaladı.
 
Vali Sarıfakıoğulları,  İçişleri Bakanlığından proje karşılığı mali yardım almaya hak kazanan Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Gönüllü Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme Derneğini 26 Haziran Salı günü Makamında kabul etti.
 
Ziyarette, Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin “Doğa Bağımlılıkla Mücadele Ediyor Projesi” ile Gönüllü Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme Derneğinin “15 Temmuz Şehitler Kütüphanesi Projesi’nin Bakanlıktan mali destek almaya hak kazandıkları belirtilerek, projeler hakkında Vali Sarıfakıoğulları'na bilgi sunuldu.
 
"Doğa Bağımlılıkla Mücadele Ediyor" isimli proje ile aile içi iletişime yönelik farkındalığı arttırarak madde ve ekran bağımlılığı gibi risklerle karşı karşıya kalan gençlerin doğada bilinçlendirilmesinin amaçlandığını belirten yetkililer, projenin İçişleri Bakanlığından 57.900,00 TL yardım almaya hak kazandığını, dernek katkısı ile toplam 69.800,00 TL bütçeyle 6 ay içerisinde tamamlanacağını kaydettiler.
 
65.000,00 TL bütçe ile 12 ay sürede tamamlanacak olan"15 Temmuz Şehitler Kütüphanesi" projesi ile de öğrenci ve vatandaşların kolayca ulaşabileceği bir yerde kütüphane açmak suretiyle özellikle gençlerde okuma alışkanlığı kazandırmayı ve çeşitli etkinliklerle gelişimlerini sağlamayı amaçladıkları bilgisini verdiler.
 
Sadece uyuşturucu değil diğer bağımlılıkların da çağın vebası olduğunu belirten Vali Sarıfakıoğulları, bağımlılıklarla mücadelede sadece idareciler ve öğretmenlerin değil velilere de büyük görevler düştüğünü söyledi. Bağımlılıkla toplum olarak topyekûn mücadele etmemiz gerektiğini kaydeden Vali Sarıfakıoğulları, gençlere okuma alışkanlığı kazandırarak ekran ve televizyon bağımlılığından kitap yardımı ile uzaklaşmalarının sağlanabileceğini ifade etti. Bu konuda uygulanacak projelerin toplumda dalga etkisi yaratması için, her platformda paylaşılmasının da önemine dikkat çekti.
 
Bilgilendirmenin ardından, proje protokolleri Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları ve dernek başkanları tarafından karşılıklı imzalandı.
 
Projelerin hayırlı olması ve başarıyla uygulanmasını dileyen Vali Sarıfakıoğulları, dernek başkanlarına proje protokolleri verdi.
 
 Vali  Harun Sarıfakıoğulları nezdinde yapılan protokol imza törenine, İl Dernekler Müdürü Nazan Aydoğan, Gönüllü Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme Derneği'nden Dernek Başkanı Yalçın Baykara, Proje Koordinatörü Metin Bek ve işbirliğinde bulunulan İlim Yayma Cemiyeti Giresun Şube Başkanı Cemalettin Aydınoğlu, Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nden ise Dernek Başkanı Mehmet Şeyranlıoğlu, Proje Koordinatörü Ali Yılmaz, Dernek Saymanı Önder Büyükaydın ile İzci Lideri Ceren Elevlioğlu,  katıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri