Vali Sarıfakıoğulları 123 Hafızın İcazet Törenine Katıldı

Vali Sarıfakıoğulları 123 Hafızın İcazet Törenine Katıldı

Vali Sarıfakıoğulları 123 Hafızın İcazet Törenine Katıldı
Giresun
G.Tarihi: 12.05.2018 22:25
2073 Okunma
0

Giresun İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 123 Hafıza Taç Giyme ve İcazet Töreni Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları ve eşleri Hanımefendi Aliye Serpil Sarıfakıoğulları’nın katılımıyla gerçekleşti.
 
19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlik Hafız öğrencilerin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Hafız öğrencilerin salona girişinin ardından bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, düzenlenen Taç Giyme ve İcazet Töreni ile Kur’an kurslarından mezun olarak hafız olmaya hak kazanan 123 Kur’an Kursu öğrencisinin hafızlık kervanına katıldığını ifade ederek hafızların ömür boyu Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmelerini Yüce Mevla'dan niyaz ettiğini belirtti.
 
Allah'ın izle ile hafızların bundan sonra çevrelerine ışık, rehber olacaklarını söyleyen Vali Sarıfakıoğulları, konuşmasının devamında “13 yaş ile 25 yaş arasındaki bu hafız kardeşlerimizi öncelikle yürekten tebrik ediyor, kutluyorum. Allah onlardan razı olsun. Onları yetiştiren hocalardan ve bunun için emek veren ailelerden de binlerce kez razı olsun. Sağ olsunlar, var olsunlar. Tabi ki bu nasip işi ve çok şükür ki sizlere nasip oldu. Kuran’ı rehber edinerek bundan diğer insanların da nasiplenmesi için hepinizden gayret bekliyoruz. Bugün imam hatip görevlisi kardeşlerimiz Allah razı olsun, kapı kapı dolaşıyorlar. İhtiyaç sahiplerine, sıkıntısı olanlara ulaşıyorlar. Herhangi bir faydaları, istekleri olmadan Allah rızası için ulaşıyorlar. Gönüllere dokunabilirsek eğer,  inanın çok daha huzurlu, çok daha mutlu bir nesil yetişir ve inşallah hep beraber cennette de beraber oluruz. Bütün gayretimiz, bütün çabamız, bütün arzumuz, amacımız budur. Ben tekrar hepinizi tebrik ediyorum. Üzerinizde emeği olan hocalarınızı,  fedakar annelerinizi ve babalarınızı tebrik ediyorum. Hakikaten bu işin olmasında çok büyük emeği olan müftülüğümüz hocalarını, çalışanlarını tebrik ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun,  Allah hepinizin işini rast getirsin. Sağ olun, var olun, huzurla kalın,Allah’a emanet olun’’ dedi.
 
Hafız öğrenciler tarafından Kuran tilavet okunduktan sonra öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergilediler.
 
Ardından Mehteran ekibinin sunduğu gösteri ve yılın hafızının anne ve babasına çiçek takdimi ve hafızlara hediye verilmesi ile devam etti.
 
Vali Harun Sarıfakıoğuları ve eşleri Aliye Serpil Sarıfakıoğulları, Cumhuriyet Başsavcılığı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Ak Parti İl Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu ve diğer protokol tarafından hafızlık icazetinden emeği geçen hoca ve öğreticilere plaket takdim edildi.
 
Tören sonunda Nuri Genç Hoca tarafından dua yapılarak başta Vali Sarıfakıoğulları ve eşleri Hanımefendi Aliye Serpil Sarıfakıoğulları olmak üzere diğer protokol üyeleri tarafından 123 kursiyere hafızlık belgeleri verildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri