Vali Sarıfakıoğulları, “Dedeler, Nineler Torunlarıyla Okuyor” Etkinliğine Katıldı

Vali Sarıfakıoğulları, “Dedeler, Nineler Torunlarıyla Okuyor” Etkinliğine Katıldı

Vali Sarıfakıoğulları, “Dedeler, Nineler Torunlarıyla Okuyor” Etkinliğine Katıldı
Giresun
893 Okunma
0
Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları,  Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından koordine edilen “Dedeler, Nineler Torunlarıyla Okuyor” etkinliğine katıldı.
 
 “Dedeler, Nineler Torunlarıyla Okuyor” isimli projenin “Birlikte Okuma” etkinliği, 17 Ocak 2019 Perşembe günü saat 13.30’da Giresun Millet Kıraathanesi’nde gerçekleştirildi.   
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında, Giresun Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen kurslarda okuma yazma öğrenen 20 yaşlı vatandaşımızın torunları ile birlikte kitap okuduğu etkinliğe katılan Vali Sarıfakıoğulları, etkinliğe katılan vatandaşlarla sohbet etti.
 
Vali Sarıfakıoğulları, vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırılması, kuşaklar arası iletişimin kolaylaştırılması, Millet Kıraathanelerinin tanınırlığı ve işlevselliğinin artırılması ile Halk Eğitimi Merkezi faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen projeye emeği geçenleri ve katılımcıları kutladı.
 
İl genelinde 21 bin okur-yazar olmayan vatandaşın olduğunu belirten Vali Sarıfakıoğulları, açılan kurslar ile 11 bin vatandaşa ulaşıldığını söyledi.

Hedefin 21 bin vatandaşın tamamını okuryazar hale getirmek olduğunu belirten Sarıfakıoğulları, “21 binin üzerinde okuma yazma bilmeyenimiz var maalesef. Giresun gibi okuma aşkı ve sevdasıyla dolu olan bir şehirde bu kadar insanımızın varlığı bizi sorumlu noktada olan kişiler olarak daha fazla çalışmaya sevk etti. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Eşleri Hanımefendinin düzenlemiş olduğu program, proje çerçevesinde okuma yazma kurslarımızı açtık. Çok şükür 11 binin üzerinde okuma yazma bilmeyen insanımıza ulaştık. Hedefimiz bu 21 bin vatandaşımızın hepsine ulaşmak herkese okuryazar duruma getirmek. Bugün torundan anneye, anneden nineye kadar bu okuma yazma kursların da ki sonuçları hep beraber yaşayalım diye bir aradayız” dedi.
 
Okuma etkinliğine; Vali Harun Sarıfakıoğulları, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, proje ortağı okulların yönetici ve öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri