Valilere Süper Yetki Geldi

Valilere Süper Yetki Geldi

Valilere Süper Yetki Geldi
Giresun
G.Tarihi: 02.08.2018 06:35
1766 Okunma
0


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen yasaya göre Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları da olağanüstü süper yetkilerle donatıldı.

OHAL sonrasına ilişkin önemli düzenlemeler içeren Kanun Teklifi'nin, birinci bölümü TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 

Yeni yasaya göre, valiler, kamu güvenliğinin, olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı sınırlayabilecek.

TBMM Genel Kurulu’nda, terörle mücadelede yeni düzenlemeler içeren,'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 13 maddesinin yer aldığı birinci bölümünün görüşmeleri tamamlandı. Terörle mücadelede yeni düzenleme Meclis'ten geçti!

İŞTE VALİLERİN YENİ YETKİLERİ:

TBMM’de kabul edilen maddelere göre, valiler, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde, 15 günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini  bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek.

Valiler, belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilecek veya kısıtlayabilecek, ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilecek.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri