YABANİ HAYVANLAR İÇİN MEYVE FİDANLARI DİKİLİYOR

GİRESUN ŞEBİNKARAHİSAR YABANİ HAYVANLAR İÇİN MEYVE FİDANLARI DİKİLİYOR

 YABANİ HAYVANLAR İÇİN MEYVE FİDANLARI DİKİLİYOR
Giresun
G.Tarihi: 25.05.2016 20:47
2335 Okunma
0
YABANİ HAYVANLAR İÇİN MEYVE FİDANLARI DİKİLİYOR

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü, yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.
Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarında varlıklarını devam ettirebilmesinin büyük önem arz ettiği belirtildi.
Artan nüfusa bağlı şehirleşme ile birlikte yaban hayvanlarının yaşam alanlarının, nitelik ve nicelik yönünden azalmakta olduğu vurgulanan açıklamada, köyden kente göç nedeniyle kırsal alanda ekilip biçilen tarım arazilerinin ve hayvancılığın azaldığına dikkat çekildi.
Ormanlarda ve köylerden uzak yerlerde bulunan meyve ağaçlarının yaşlandığı, yakacak odun ihtiyacını gidermek için insanlar tarafından kesildiği ve birçok yörede de yenisinin yerine dikilmediği belirtilen açıklamada, "Bu olumsuz etkiler sonucu yaban hayvanları doğal yaşam ortamlarında yeterli besin bulamadığından zaman zaman ziraat, yerleşim alanlarına yönelmelerine neden olmaktadır. Bu kaçınılmaz sonuç ise o yörede yaşayan insanların mal ve hatta can kayıplarına sebebiyet vermekte, yaban hayvanları-insan çatışmasını doğurmaktadır." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, "Yaban Hayvanlarının Doğal Yaşam Ortamlarında Desteklenmesi" Projesi kapsamında yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığı kaydedildi.
Projenin, Giresun’un Alucra-Çamoluk-Şebinkarahisar ilçesinin güney kısmı ile Keşap, Espiye ilçesinin güneyi ve Yağlıdere ilçesinin kuzeyindeki alanlarda 2015 yılında başlatıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"2015, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan bu eylem planı gereğince 2015 ve 2016 yıllarında Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinin güney kısmında ekilmeden bırakılan 300 dönüm arazide vatandaşlarımızın ikrarı alınarak fiğ, korunga ve buğday ekimi gerçekleştirilmiştir. Ekilen araziler biçilmeden yaban hayvanlarına bırakılacaktır. Yine Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk, Keşap ve Espiye ilçelerinde yaban hayvanlarının kullanmış olduğu yollarda elma, armut, ıhlamur, kiraz, erik, dut, kestane, töngel, ceviz, ahlat, kuşburnu, alıç ağırlıklı olmak üzere 5 bin adet meyve fidanı dikimi yapılmıştır."
Kaynak:giresunekspres
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri