YAYLA ESNAFINA GIDA GÜVENİRLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Yaylalarda Esnafa Gıda Güvenliği Eğitimi Verildi

YAYLA ESNAFINA GIDA GÜVENİRLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Giresun
G.Tarihi: 15.08.2017 10:51
2062 Okunma
0
Yaz döneminde Giresun ilimizdeki yaylalarda turizm ve piknik faaliyetlerinin artması nedeniyle, Valiliğin koordinasyonunda ilgili kurumlardan personellerin katılımıyla oluşturulan komisyon tarafından Kümbet-Uzundere, Kulakkaya-Bektaş ve Paşakonağı yaylalarında esnaflara yönelik gıda güvenliği eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.
Eğitimlerde, gıda üretim, satış ve tüketim zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının kontrol altına alınması amaçlanmaktadır. Yaylalardaki çalışmalara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Ticaret Müdürlüğünde görevli personel ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim, gıda mühendisi ve Gıda ve Yem Şube Müdürü katılmıştır.  Esnaflarımıza; işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, işletme kayıt belgesi, fiyat listeleri, kişisel hijyen, gıda mevzuatı, gıda hijyen yönetmeliğine ait uygulamalar konusunda teorik ve pratik bilgiler verildi.
Kümbet-Uzundere’de 32 (fırın, kasap, lokanta, bakkal-market, kahvehane vb.) Bektaş ve Kulakkaya’da 31 ve Paşakonağı’nda 10 olmak üzere toplamda 73 esnafa görsel sunum yapılmış ayrıca merak ettikleri hususlarla ilgili soruları cevaplandırılmıştır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri