Yerli ve Milli Radar (Hız Tespit) Cihazları Kullanılmaya Başlandı

Giresun’da Yerli ve Milli Radar (Hız Tespit) Cihazları Kullanılmaya Başlandı

 Yerli ve Milli Radar (Hız Tespit) Cihazları Kullanılmaya Başlandı
Giresun
G.Tarihi: 05.06.2022 20:07
884 Okunma
0
Giresun’da Yerli ve Milli Radar (Hız Tespit) Cihazları Kullanılmaya Başlandı
Giresun valiliğinden yapılan açıklamada;

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından tertip edilen 3 adet Medar MTS marka yeni tip seyyar radar hız tespit cihazı Giresun İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri tarafından kullanılmaya başlandı.

MESAN Elektronik Sanayi Ticaret AŞ. tarafından, yurt dışından temin edilen çeşitli cihaz ve ekipmanların daha gelişmiş yerli alternatiflerini geliştirmek üzere başlatılan ve 2 yıla yakın süren Ar-Ge çalışmaları sonunda taşınabilir platformlar için Medar MTS Mobil Hız Tespit Sistemi geliştirildi.

Medar MTS Mobil Hız Tespit Sistemi; araç hızı, sınıfı, şeridi, lokasyonu, plaka ve araç görseli ile bunun yanında birçok önemli veriyi her bir araç için tespit edilebiliyor. Şerit ve araç sınıfı bazlı hız limiti (10-250 km/s) ayarlanabilmesine imkan da sağlayan Medar MTS, tek bir sistemle aynı anda onlarca aracı 4 şeride kadar eş zamanlı takip edebiliyor ve sürücüler tarafından yapılan ihlalleri; dahili 12 MP endüstriyel kamerasıyla ayrı ayrı fotoğraf ve video kaydıyla tespit edilebiliyor. Sistem aynı zamanda asayiş ve güvenlik amaçlı olarak kullanılma imkanı sunmaktadır, araç sayımı, görseli, plakası vb. bir çok önemli güvenlik verisi oluşturabilmektedir.

Her türlü hava şartlarında kullanılabilen yerli ve milli olarak üretilen Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) cihazları 3 farklı montaj şekli sunmaktadır. Araç üzeri bar montajı, araç üzeri vantuslu montaj ve tripod üzerinde yol kenarı kullanım gibi özelliklerinin yanı sıra, hareket halindeki araçlarda (Maksimum 50 km hızla) kullanılma özelliği de mevcuttur. Medar MTS içerisinde bulundurduğu IR birimi ile gece uygulama yapabilme imkanını da beraberinde sunmaktadır. 

Giresun İl Jandarma Komutanlığı tarafından cihazlar; İl Merkezi, Tirebolu ve Şebinkarahisar İlçe Jandarma Komutanlıklarında konuşlu “Jandarma Trafik Tim” ekipleri tarafından denetimlerde kullanılmaya başlandı.

Söz konusu cihazlar; mevsimlik ve bölgesel trafik yoğunluğunun artış gösterdiği diğer ilçelere de trafik kazalarının azaltılması amacıyla geçici olarak görevlendirilecekler.

Giresun İl Jandarma Komutanlığı tarafından; sorumluluk bölgelerinde meydana gelebilecek trafik kazalarını ve trafik ihlallerini önlemek, sürücülerin trafik kuralları ve işaretlerine azami ölçüde dikkat etmelerini sağlamak amacıyla, gece gündüz, her türlü hava şartlarında “Radarla Hız Tespiti” denetimlerine devam edileceğinden, sürücülerin mağdur olmamaları için trafik kurallarına riayet etmeleri önem arz etmektedir.



Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri