YURT BAŞVURULARI BAŞLADI

YURT BAŞVURULARI BAŞLADI

YURT BAŞVURULARI BAŞLADI
Giresun
G.Tarihi: 22.08.2016 09:31
1677 Okunma
0
YURT BAŞVURULARI BAŞLADI

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara kayıt hakkı kazanmış öğrenciler, işlemlerini bu yıl da e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek.

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait yurtlarda barınmak isteyen üniversite öğrencileri için başvuru süreci başladı. Başvurular, 22 Ağustos 2016 Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleşebilmek için başvurular başladı. KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Bunun için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin nüfus cüzdanları ile PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olması gerekiyor.
Hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgi, "kyk.gsb.gov.tr" internet sitesindeki "Başvuru Kılavuzu"ndan edinilebilecek.
Başvuru sırasında, 2016-ÖSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin "ÖSYM", 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise "ARASINIF" kutucuğunu işaretlemesi önem taşıyor.
Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-Devlet üzerinden güncelleyebilecek.
Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde "kyk.gsb.gov.tr" internet sitesinden duyurulacak.Giresun Ekspres
 ·
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri