GİRESUNSPOR’UN BASINA YASAK KARARINA TEPKİ

GİRESUNSPOR’UN BASINA YASAK KARARINA TEPKİ

GİRESUNSPOR’UN BASINA YASAK KARARINA TEPKİ
Giresunspor
G.Tarihi: 02.05.2019 14:10
1197 Okunma
0
GİRESUNSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ SÖZERİ, GÖREVE GELDİĞİ GÜN BASINA TESİS YASAĞI GETİRDİ

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri’nin bazı basın mensuplarının tesislere girmesine yasak koymasına tepki gösterdi. Bayram konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Sözeri’nin basın özgürlüğü ve haber alma hakkını engellediğini ifade ederek, yönetimi bu duruma son vermeye çağırdı.

Bayram şunları söyledi: “Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri’nin Ali Akten ve bazı spor muhabirlerine tesislere girme engeli koyduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Giresun Gazeteciler Derneği olarak, her ne sebeple olursa olsun bir gazeteciye karşı bu şekilde tavır koyulmasını kabul edilir bulmuyoruz. Gazetecinin haber alma toplumu bilgilendirme gibi kutsal bir görevi vardır. Bu görevi de Anayasa’nın 25. Maddesi ile güvence altına alınmıştır. Umarım Giresun spor Teknik Direktörü Sayın Erkan Sözeri bu tavrından vazgeçer. Giresunspor’un içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte, tüm Giresun olarak takımımızın başarısına odaklanmalıyız. Çünkü Giresun basınının, tıpkı yönetim, teknik direktör ve taraftar gibi bu takımın bir parçası olduğunu kimse aklından çıkarmamalı. Giresunspor’un kavgaya değil birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Gazeteciler Derneği olarak görevinin bilinci ile hareket eden gazetecilerin her türlü sorununa çözüm aramak bizim görevimizdir.  Giresunspor’un da içinde bulunduğu bu zor süreci  gazeteci ve diğer kesimlerle el birliği ile atlatacağına inanıyoruz. Bu anlam herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Hiç bir güç gazetecinin haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bir çaba içine girmemelidir.”
Öte yandan kararın duyulmasının ardından gazeteciler başta olmak üzere çok sayıda kişi Ali Akten ve gazetecilere yasak getirilmesini, sosyal medya üzerinden tepkiyle karşıladı ve Erkan Sözeri’yi kınadılar.Haber:Ufuk KEKÜL
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri