AMATÖR DENİZCİ EĞİTİMLERİ VE SINAVI YAPILDI!

GÖRELE’DE AMATÖR DENİZCİ EĞİTİMLERİ VE SINAVI YAPILDI!

AMATÖR DENİZCİ EĞİTİMLERİ VE SINAVI YAPILDI!
Görele
G.Tarihi: 29.11.2018 23:58
1285 Okunma
0


Görele Liman Başkanlığı tarafından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının talimatlarıyla 2023'e kadar 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek denizcilik eğitimi sonunda Amatör

Denizci Belgesi düzenlemek, 'denizci millet denizci ülke' hedefine ulaşmak için vatandaşlara Amatör Denizci Eğitimleri verilerek, sınav uygulamasına başlandı.
 
Görele Liman Başkanı Erhan Zeynel, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde yaptığı konuşmada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının talimatlarıyla başlatılan proje kapsamında amaçlarının insanların yüzünü denizlere çevirerek ufkun ötesini görmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Sınavda başarılı olanlara süresiz olarak Amatör Denizci Belgesi verileceğini belirten Zeynel, şunları kaydetti:
 
“Cumhuriyetimizin 100.cü kuruluş yılı olan 2023'e kadar, bir milyon vatandaşımıza denizcilik kültürünü aşılamak, denizci millet, denizci ülke hedefine ulaşmak, insanımızın yüzünü denizlere çevirerek ufkun ötesini görmelerini sağlamak amacıyla Liman Başkanlığımız tarafından Amatör Denizci Eğitimleri ve Sınav uygulamalarına başlanmıştır. Amatör Denizci Belgeleri süresiz olarak düzenlenecek olup, bu belge ile tam boyu 24 metreye kadar olan özel tekneler kullanılabilmektedir. Bu kapsamda bu gün yapılacak eğitim ve sınav sonrasında başarılı olan kişilere Amatör Denizci Belgesi düzenlenecektir. Ayrıca bu projenin ilk sınavını yapmaktan ve katılımın üst düzeyde olmasından dolayı mutluluk duymaktayız"
 
Amatör Denizci Eğitimleri verilerek, sınav uygulamasına Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çanakçı Kaymakamı Hasan Akbulut, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve vatandaşlar katıldı.
 
Haber :Kamil YILMAZ  GÖRELE
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri