Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisinde Denetim

Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisinde Denetim

Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisinde Denetim
Görele
1273 Okunma
0
Görele İlçesi Çavuşlu Beldesinde Kurulu bulunan ve Giresun İli Katı-Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği tarafından işletilen Katı Atık Bertaraf Tesisinde Bakanlığımızın ve Sayın Valimizin talimatı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetim yapılmaktadır.
 
Yapılan denetimlerde, atıksu arıtma tesisinin çalışır durumda olduğu sürekli kontrol edilmektedir. Bu amaçla, atıksu arıtma tesisinden arıtılmış su numunesi alınarak analiz yaptırılmaktadır. 
 
Atıksu arıtma tesisinden arıtılmış su numuneleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş laboratuvarlar tarafından alınmakta ve aynı laboratuvar tarafından analizi yapılmaktadır.
 
Atık depolama alanında oluşan atıksular, arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra ortalama 2 km uzunluğundaki boru hattı ile Beldenin içme suyu kuyularının mansabına - derenin denize ulaştığı noktaya iletilmekte olup, dereye deşarj yapılmamaktadır.
 
Arıtma tesisi çıkışından 24/12/2018 tarihinde alınan arıtılmış su numunesi analiz ettirilmiş olup, 16/01/2019 tarihli analiz raporu sonucu Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğine uygun olduğu görülmüştür. Analiz Raporu ekte sunulmaktadır.
 
Düzenli aralıklarla atıksu arıtma tesisi çıkış suyundan numuneler aldırılacak olup, sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri