CÜBBELİ HOCA SEL FELAKETİYLE İLGİLİ...

GİRESUN GÖRELELİ CÜBBELİ HOCA LAKAPLI AHMET ÜNLÜ....

CÜBBELİ HOCA SEL FELAKETİYLE İLGİLİ...
Görele
G.Tarihi: 30.08.2020 13:23
6157 Okunma
4
GİRESUN GÖRELELİ CÜBBELİ HOCA LAKAPLI AHMET ÜNLÜ....

Giresun'daki sel felaketinde şehid olan askerimize Allâh-u Teâlâ ğarka-i ğarik rahmet eylesin, kabrini nur eylesin, derecesini âlî eylesin. Kayıp olan askerlerimizin Allâh-u Teâlâ sağ salim bulunmasını nasip eylesin.

Ayrıca şehid olan kardeşlerimize Allâh-u Teâlâ'dan rahmet-i vâsia ve mağfiret-i şâmile niyaz ederim, kayıp olanların da acilen afiyet içerisinde bulunmalarını nasip eylesin.

Rasulüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem "Selde boğularak ölen şehiddir." buyurmuştur. Çünkü sel kör bir felakettir, önüne geleni alır, götürür. Diğer bir Hadîs-i Şerîf'te "iki kör felaketten Sana sığınırım ki bunlar da sel ve yangındır." buyurularak devamlı sığınılması gereken bu felaketlere karşı mutkala tedbir de almak icap eder, sade dua ile yetinilmeyeceği Kur'an ve sünnette belirtilmiştir.

Tabî Karadeniz'de düz alan olmadığı için dere yataklarına çok evler yapılıyor. Bu gibi tehlikeli yerlerde oturulmasının önüne geçmek devletimizin vazifesidir. Zira bunlar halkın yapabileceği birşey kabilinden değildir. Ayrıca dere yataklarının islahı ve dere kenarlarına yüksek bentler çekilmek suretiyle suların etrafı yıkmadan denize ulaşmalarını sağlamak gibi bazı tedbirler alınması lazımdır. Bu işler bizim görevimiz değildir, lakin Allah rızası için aklımıza gelen hususları duyurmak zorundayız.

Yine böylece bu bölgede her sene defaatle sel vuku bulduğuna göre dere kenarlarına yakın yerlerde mutlaka sürekli duran hazır ekipler konuşlandırmak ve bunların sayılarını mümkün mertebe fazla tutmak, ekipmanlarını son teknolojiye göre muhkem kılmak ve meterolojinin uyarılarına göre önceden takviye ekipler göndermek, o bölgede bulunan mahalli yöneticilerin merkezi yönetimden talep etmeleri gereken hususlardandır. Çünkü Allâh-u Teâlâ: "Ey iman etmiş kimseler! Sakınma tedbirinizi alın." (Nisa Suresi 71,102) buyurmuştur, diğer bir ayeti kerimesinde ise: "Kendinizi ellerinizle tehlikeye atmayın." (Bakara Suresi 195) buyurmaktadır. Hadîs-i Şerîf'te ise: "Hepiniz çobansınız ve her biriniz yönetiminden sorumlu olduğunuz kimselerden (ahirette) mesul olacaksınız." (Buhari) buyrulmuştur.

Allâh-u Teâlâ bu misilli felaketlerden Giresunumuzu, Karadenizimizi ve tüm vatanımızı ve İslam vatanlarını muhafaza buyursun. Âmîn!
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Özgen Kemal3 yıl önce
Hocaefendi'nin rumuz isimle yazdığı için hayatı bilinemeyecek(ali veli) birinin hayatından fazla yardım yaptığı iddiası (hışman cilo-kasım molla),böyle bir afette üstelik hemşehrilerine tekraren yardım yapmasına engel olmasa gerektir..Bu arada bu sorular ve cevaplarda bir gizlilik mi/sır mı vardır ki böyle rumuzlar kullanılmaktadır...Gerçek adlardan/soyadlardan yazılamamasının bilinmeyen sebepleri mi vardır ki?
ali veli3 yıl önce
hocam, biraz da insanlara yardımcı olsan? para yardımı yapsan! sürekli vaaz karın doyurmuyor. insanlar evsiz, malını mülkünü kaybetmiş. el insaf!!!
Hışman cilo3 yıl önce @ali veli
Senin hayatın dan fazla hocaefendinin yaptığı infak vardır..!hocaefendi bu tarik yoluna girdiğinde babasının fabrikası vardı....şimdi yok hep bu yola serdedilmiş ekseri..!sen ne yaptın...vaaz dan...nasihatten anlamamışsin belli.!
Kasım molla 3 yıl önce @ali veli
Hocanın yaptığı yardımı senin 7 ceddin yapmamıştır.! Bilmeden yazma..!

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri