GİRESUN VALİSİ ÇÖP TESİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ SARIFAKIOĞULLARIN'DAN ÇÖP TESİSİNDE İNCELEME

GİRESUN VALİSİ ÇÖP TESİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Görele
G.Tarihi: 21.05.2018 12:54
1341 Okunma
0

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 17 Mayıs Perşembe bugün Giresun İli Görele İlçesi Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisinde incelemelerde bulundu.
Katı Atık Bertaraf Tesislerini gezen Vali Sarıfakıoğulları, tesisle ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Yetkililer tarafından Vali Sarıfakıoğulları’na; Tesise günlük gelen atığın % 50 sinin ayıklanmakta olduğu, bu yüzde oranının mevsimsel değişiklikler gösterebildiği, ayrıştırma sisteminden çıkıp lot alanına taşınan atıkların koku önleme amacıyla periyodik olarak topraklandığı bilgisi verildi.
Tesislerde; sızıntı suyunun arıtmasında kullanılacak MBR arıtma sisteminin devrede olduğunu söyleyen tesis işletme sorumluları, havuzda biriktirilen sızıntı suların biyolojik ve kimyasal olarak arıtılmakta olduğu bilgisini verdi.
Vali Sarıfakıoğulları’na yetkililer tarafından verilen bilgide; Tesisin kuzey cephesinde yer alan trapez duvar üzerine kurulan pulvarize (parfümleme) koku sistemi aktif olarak çalıştırılmakta olduğu, tesis içerisine atık taşımada kullanılan semitreyler ve çöp kamyonları boşaltım yaptıktan sonra yıkama ünitesinde yıkanmakta olduğu, tesis alanının haftalık olarak yıkatılarak yıkamadan ortaya çıkan çamurlu su ve yağmur suyunun toplama havuzu içerisinde bulunan çöktürme haznesinde çöktürülerek, arta kalan suyun dalgıç pompalar vasıtasıyla arıtma havuzuna aktarılmakta olduğu ifade edildi.
Vali Sarıfakıoğulları’nın Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesislerinde gerçekleştirdiği incelemeler sırasında; Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın ile tesis işletme sorumluları da hazır bulundu.
Kaynak : Giresun Valiliği Basın Yayın...



 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri