GİRESUN VALİSİ HASAN KARAHAN ÇAVUŞLU ÇÖP TESİSİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

GİRESUN VALİSİ HASAN KARAHAN ÇAVUŞLU ÇÖP TESİSİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

GİRESUN VALİSİ HASAN KARAHAN ÇAVUŞLU ÇÖP TESİSİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Görele
G.Tarihi: 24.08.2016 02:51
2904 Okunma
1
GİRESUN VALİSİ HASAN KARAHAN ÇAVUŞLU ÇÖP TESİSİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Giresun valisi Hasan Karahan, 17 Ağustos Perşembe günü öğle yemeğinde bir araya geldiği basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
VALİ KARAHAN : “FETÖ YAPILANMASI BİZİ ÇÖPTE VURDU”
 Basın mensuplarının Görele ilçesi Çavuşlu beldesinde yapımı tamamlanan ancak yargı kararıyla kapatılan Katı Atık Bertaraf Tesisinin son durumu hakkında sorduğu soruya “Çöp konusu bizim 5 Yıldızlı Otel’den sonra ikinci başarısız olduğumuz konu” diyen Vali Karahan, bu konuyla ilgili sorulan sorulara “Çöpteki durum; İdari Yargı’daki FETÖ yapılanması bizi çöpte de vurdu. Vatandaş idari yargıya dava açınca biz bilirkişi istedik, bilirkişi bizim lehimize rapor verdiği halde maalesef hakim bir şekilde aksi hüküm verdi. Bizim işimiz kaldı. O hakim de FETÖ davasında alındı. Bu çöp durumu da Giresun için yüz karası, çöp halen deniz dökülüyor. Ada diyoruz, turizm diyorum ama hala deniz kenarına, adanın karşısına çöp döküyoruz. Biz onu aşmak için uğraşıyoruz. Tabi bizim yine kamulaştırma talebimiz oldu. Onlar ‘eksik’ dediler, ‘şurada 200 metre yakınında bir ev var, onun kamulaştırılması lazım’ dediler. Kamulaştırma için dava açtık. Adli tatil araya girdi ve Eylül’ün 20 sine gün verdi.  O hakim de FETÖ soruşturması nedeniyle Görele’de görevden alındı. Yani bu adamların ne kadar milli meselelerde ya da kentin hassas meselelerindeki ilgisizliğini, rahatlığını vurgulamak istiyorum.  Şu anda tesisle ilgili bir çalışma yok. Hem o duruyor, hem çöp duruyor. Yargı kapattırdı. 12 milyonluk bir yatırım durdu. Yargı engelini aşamadık. Yargı sürecini takip ediyoruz ve ayrıca ÇED raporunu yenilemeye çalışıyoruz. Orada yeni bir raporu alarak devam edebilir miyiz, takip ediyoruz” diye cevap verdi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Ahmet inanca 7 yıl önce
bu çöp okadar yer dururken meşhur çavuşlu ekmeğini bitirir çavuşlu ekmeyi.ile meşhur çöp ile olamaz

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri