GÖRELE DONDURMASI TESCİLLENDİ

GÖRELE DONDURMASI TESCİLLENDİ

GÖRELE DONDURMASI TESCİLLENDİ
Görele
G.Tarihi: 14.07.2019 15:15
1996 Okunma
0


Görele’de asırlardır süt, şeker, salep ve meyan kökü kullanılarak üretilen Görele dondurması tescillendi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, dondurmacı esnafıyla bir araya gelerek, tescil belgesini kendileriyle paylaştı.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Belediye olarak "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi" projesi kapsamında, "Görele Dondurması" için Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusunda bulunulduğunu ve dondurmanın tescil edildiğini söyledi.

Süt, şeker, salep ve meyan kökü ile doğal olarak hazırlanan ve asırlık geçmişe sahip olan Görele dondurmasının Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılmasını hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Tolga Erener, “Coğrafi işaretleme için gerekli girişimleri yaptığımız Görele dondurmasını nihayet markalaştırdık” dedi.

Belediye Başkanı Tolga Erener, “Görele dondurması, bu yöreye has bir lezzet. Ancak bugüne kadar adını Türkiye'ye ve dünyaya duyuramamış yerel bir tat. İlçemizin önemli bir markası. Bu yerel lezzeti Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak için belediye olarak Marka ve patent alımı için proje hazırlamıştık. Hazırladığımız projemiz olumlu sonuç vererek, ‘Görele Dondurması’ coğrafi işaret alarak, tescillendi” dedi.

Tescilin 1 Temmuz 2019'da "Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni"nde yayımlandığını ifade eden Belediye Başkanımız Tolga Erener, emeği gecen Türk Patent Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Muhammet Angın’a teşekkür etti.KAMİL YILMAZ GÖRELE BELEDİYESİ


Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri