GÖRELE HAYVAN BAKIM EVİ HİZMETE GİRDİ

GÖRELE HAYVAN BAKIM EVİ HİZMETE GİRDİ

GÖRELE HAYVAN BAKIM EVİ HİZMETE GİRDİ
Görele
G.Tarihi: 17.03.2019 19:01
2547 Okunma
0


Görele Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ‘Geçici Hayvan Bakım Evi’ projesi hizmete girdi.


Hürriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Görele Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi tesisi 3 bin metrekare alana kurulmuş olup, 1 milyon liraya mal olmuştur. İçerisinde ‘Bakım Alanı, Yavrulu Anne alanı, Karantina, Klinik ve Ameliyathane, Doğum yeri, İdari birimlerin yer aldığı projemizin yüzde 40’ı Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hibe edilmiştir.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, çok gerekli ve insani bir projeyi ilçeye kazandırmanın ayrı bir gururunu yaşadığını söyledi.

Asıl amaçlarının ilçedeki başıboş hayvanları kısırlaştırmak, sahiplendirilmesini sağlamak, gerekli tedavilerini gerçekleştirip tekrar doğaya salıvermek olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Tolga Erener, şunları kaydetti:

“En çok almış olduğumuz şikâyetlerin başında gelen başıboş hayvanlardı. Bu sadece Görele’nin değil, dünyanın sorunlarından biridir. Burada çözümün ana maddesi şudur. Hayvanları kısırlaştırmak, sahiplendirmek ve uygun doğalarına salıvermektir. Biz bu hayvan barınağını ilçemize kazandırırken bir takım yanlış düşüncelere kapılanlar olmuştur. ‘Hayvanları alıp, burada ömür boyu bakacaksınız. Hayır, bu söz konusu değildir. Buna hiçbir kurumun gücü yetmez. Bu esasında çok gerekli ve insani bir projedir. Hayvanlarımızın en azından ısınabilecek, barınabilecek, karınlarını doyurabilecekleri bir mekânları oldu. Biz bu projeyi gerçekleştirirken, standartlara uygun bir hale getirdik ve alttan ısıtma sistemleriyle en iyi tesisi açtık. Artık hayvan severlerin elini taşın altına atma zamanları geldi. Tüm hayvan severler bizden desteklerini esirgemediği sürece bu tesis çalışmaya devam edecektir. Ben hayallerimizden birini daha gerçekleştirmenin ayrı mutluluğunu yaşıyorum. İlçemize yakışan bir tesis oldu. Yine hep birlikte nice hizmetlere diyerek, bu tesisin buraya kazandırılmasında emeği gecen herkese teşekkür ediyorum”

Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise, “İnsani anlamda çok önemli bir tesisin açılışını yapıyoruz. İlçemiz için büyük bir ihtiyaç olan bu tesisin Görele’ye kazandırılmasında emeği gecen başta Belediye Başkanımız Tolga Erener ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi
.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri