GÖRELE'DE SÜT PROJESİ HAYATA GEÇİYOR...

GÖRELE’DE "KADIN ELİNDE DEĞER BULAN GÖRELE SÜT" PROJEMİZ HAYATA GEÇİYOR.

GÖRELE'DE SÜT PROJESİ HAYATA GEÇİYOR...
Görele
G.Tarihi: 10.11.2021 21:30
777 Okunma
0
GÖRELE’DE "KADIN ELİNDE DEĞER BULAN GÖRELE SÜT" PROJEMİZ HAYATA GEÇİYOR. 

Görele Belediyesince hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen sosyal kalkınma projesinin hayata geçirilmesi için imza töreni gerçekleştirildi. 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen "Kadın Elinde Değer Bulan Görele Süt" başlıklı projemiz Belediye Başkanı Tolga Erener, Giresun Valimiz Enver Ünlü, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman’ın katılımlarıyla imzalandı. 
Başkanı Tolga Erener, bu projeyle Görele'de süt üretiminin artacağını ve yeni bir kırsal kalkınma modelinin hayata geçeceğine inandıklarını söyledi.
Özellikle köylerde yaşayan kadınların ilçe pazarlarına getirip sattıkları ürünlere dikkati çeken Belediye Başkanı Tolga Erener, "Kadınlarla görüştüğümüzde, özellikle soğuk havalarla pazarlara gelmenin zorluğu ve açık alanlarda satmanın zorluğundan, süt ürünlerinin kimi zaman bozulmasından dolayı şikayetlerini dinledik ve bu projeyi gerçekleştirme şansı bulduk. Proje sayesinde üretici ve tüketiciyi yan yana gelmelerine gerek kalmadan biz buluşturacağız” dedi.
DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman da ekonomik kalkınmanın yanı sıra sosyal kalkınma anlamında da bölgeyi güçlendirmek istediklerini söyledi. 
SOGEP kapsamında Giresun'da çok önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Adıyaman, şunları kaydetti: 
"Giresun Belediyesi tarafından yaklaşık 1 milyon lira yatırım bütçesiyle sosyal girişimcilik merkezi kuracağız. Giresun'un genç nüfusuyla inşallah önemli kazanımlar elde edeceğiz. Bir diğer projemiz Görele Belediyemizin özellikle süt üretiminde yeni ufuklar açacağını, kırsal kalkınmaya ve kooperatifçiliğe çok ciddi katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bir proje

KAMİL YILMAZ GÖRELE BELEDİYESİ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri