GÖRELE'Lİ TRT SANATCISI MEHMET MAKSUTOĞLU TOPRAĞA VERİLDİ

USTA SANATÇI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

GÖRELE'Lİ TRT SANATCISI MEHMET MAKSUTOĞLU TOPRAĞA VERİLDİ
Görele
G.Tarihi: 17.08.2017 23:35
3750 Okunma
0
USTA SANATÇI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.
TRT Ankara Radyosu'nda uzun yıllar Karadeniz'in sesi ve sazı olarak görev yaptıktan sonra birkaç yıl önce emekliye ayrılan, Karadeniz müziğinin unutulmayan ismi Kemençenin ordinaryüsü Mehmet Maksutoğlu, Görele Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile anıldı.
Kalp rahatsızlığı dolayısıyla hayata gözlerini yuman TRT sanatçısı, büyük usta, kemençenin ordinaryüsü Mehmet Maksutoğlu, için Belediyemiz tarafından Cumhuriyet Meydanında anma töreni düzenlendi.
Büyük Usta Maksutoğlu’nun cenazesi yüzlerce sevenlerinin omzunda Görele Hasanağa Merkez camisinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Cumhuriyet Meydanına getirildi.
Burada usta sanatçının hayatı hakkında bilgiler verilerek, Araştırmacı Yazar Seyfullah Çiçek ve Hayrettin Günay, Kemençe Sanatçısı Rıza Can Özer usta sanatçı Maksutoğlu’nu anlattı.
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele’nin kültürlere renk katan bir şehir olduğunu, bugün o renklerden bir tanesini daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.
Karadeniz Müziğini en iyi şekilde temsil eden ve konuşturan büyük ustayı her zaman güler yüzüyle, sevimli tavırlarıyla hatırlayacaklarını belirten Belediye Başkan Tolga Erener, “Görele’nin yetiştirmiş olduğu büyük bir ustayı, değeri, bir sanatçıyı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Büyük ustamız en son Ankara’da yapılan Giresun Günlerinde Belediyemiz standını ziyaret etmiş onunla orada sohbet etme fırsatı bulmuştuk. Kendisinin son derece esprili, cana yakın ve insan canlısı olduğuna şahitlik ettik. Tabi ki bu fani dünyada herkes gelip geçici fakat arkanda hoş bir seda bırakmak çok önemlidir. Ben eminim ki büyük usta Mehmet Maksutoğlu arkasında hoş bir seda bırakarak aramızdan ayrıldı. Görele Mehmet Sırrı Öztürk’ün ardından bir büyük ustayı daha kaybetti. İnşallah ilçemizde Mehmet Sırrı Öztürk, Mehmet Maksutoğlu, yaşayan efsanemiz Katip Şadi gibi yeni insanlar yetişirde bu kültürümüz ilelebet yaşar. Bu kapsamda belediye olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ben kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun” dedi.
Büyük usta, daha sonra Hacı Mustafa Kuloğlu Şehitlik Cami imamı Şenol Yılmaz tarafından okunan dualar eşliğinde Mahsutlu Köyü aile kabristanlığında toprağa verildi.
MEHMET MAKSUTOĞLU KİMDİR?
Görele’nin Maksutlu köyündendir. TRT Ankara Radyosu’nda uzun yıllar kemençe sanatçısı olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştır. Bir kısmı TRT Repertuarında olan birçok türküye kaynaklık yapmış ve derlemiştir. En çok bilinenler: “Görele’nin içinde ikiliyim ikili” ve “Eyvah eyvah ben gelin oldum”
Kamil YILMAZ - GÖRELE BELEDİYESİ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri