HAKLI MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ!...

HAKLI MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ!...

HAKLI MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ!...
Görele
G.Tarihi: 01.02.2021 09:05
2004 Okunma
0
HAKLI MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ!...
Çavuşlu halkı Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisinde Enerji Üretimi için KHK ile onaylanan imar planı değişikliğine itiraz dilekçelerini Giresun Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti.
Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisiyle haklı mücadelemizden asla taviz vermeyeceklerini ifade eden Çavuşlu Merkez Mahallesi Muhtarı Selim Hamzaoğlu “Çöp nedeniyle kokudan pencereleri açamıyoruz, balkona çıkamıyoruz. Bu yetmezmiş gibi çöpten sızan kirli su dereyi kirletti. Deredeki üç adet su kuyusundan belde olarak su kullanamaz olduk. Sularımızı belde dışından taşıyoruz, marketlerden su alıyoruz” dedi.
"BAKAN SÖZ VERDİ, DAHA KÖTÜSÜ OLDU"
31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Çavuşlu’ya geldiğini sorunun giderileceğine dair söz verdiğini ancak gerçekleşmediğini belirten Hamzaoğlu şöyle devam etti: “Bakan, öncelikle üç ay içinde çöp alanının üst kesiminden su getirileceğini, çöp alanının da en fazla bir yıl kullanılacağını belirtmişti. Umutlanmıştık. 2 sene geçmesine rağmen kapatılmadı. Söz verildi ancak ne su geldi, ne de çöp sonlandırıldı. Aksine daha fazla çöp getirilmeye başlandı. Çöp tesisinin kapatılmasını istiyoruz. Çöp tesisinden dolayı belde yaşanmaz hale geldi. Tesisten dereye sızan çöp sularından içme suyu şebekesi kirlendi. Kokudan duramıyoruz. Onlarca bidonlarla su taşıyoruz. Marketten satın alıyoruz. Huzurumuz kalmadı. Bu durum böyle gidemez. Hukuksal haklarımızı kullanacağız” dedi. (goreleden haber-medya)

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri