KEMENÇE SANATCISI KATİP ŞADİ, KTÜ’NE KONUK OLDU

KEMENÇE SANATCISI KATİP ŞADİ, KTÜ’NE KONUK OLDU

KEMENÇE SANATCISI KATİP ŞADİ, KTÜ’NE KONUK OLDU
Görele
G.Tarihi: 25.10.2016 16:41
4843 Okunma
1
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuarı tarafından 18-22 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da Fahri Kuran ve Hasan Turan Salonları’nda düzenlenen ‘2. Uluslararası Müzik ve Dans Araştırmaları Bellek ve Kültürel Miras Sempozyumu’nun onur konuğu Giresunlu kemençe üstadı Kâtip Şadi oldu.


Sempozyumun açılışında Karadeniz kültürüne hayat veren sanatçılar olarak sunulan Kâtip Şadi’nin yanı sıra, kemençe sanatçısı Saffet Genç ve Yusuf Cemal Keskin de kendisine eşlik ettiler.

5 gün sürecek olan ‘2. Uluslararası Müzik ve Dans Araştırmaları ‘Bellek ve Kültürel Miras Sempozyumu’nun açılışında sahnede ilerlemiş yaşına rağmen göstermiş olduğu performansla tüm salonda ayakta alkışlanan Kâtip Şadi’ye, Sempozyum Başkanı tarafından bir de plaket sunuldu. Birçok yerli ve yabancı akademisyenin katıldığı sempozyumun 2. gününde yine Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Yusuf Kurt tarafından Giresun ve Görele yörelerinden derlenerek hazırlanmış bir folklor gösterimi sunumu yer alıyor. Ayrıca Sempozyumda özellikle Giresun’a özgü imece geleneğinde müziğin yeri ve önemi konusunda da sunumlar yapılacak.

Haber: Şaban Kutlu
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri