KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAYA DEVAM EDİYORUZ

KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAYA DEVAM EDİYORUZ

KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAYA DEVAM EDİYORUZ
Görele
G.Tarihi: 20.07.2019 13:46
1319 Okunma
0
KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAYA DEVAM EDİYORUZ

Yunanistan'ın Volos bölgesinden "DADDralli Karadeniz 2019" etkinliği kapsamında hareket eden yatçılar, Kemençe, dondurma, pidesi, koz helvası, kesme pastası ve en önemlisi sanatıyla meşhur Görele’ye ulaştı.

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneğince (DADD) Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği iş birliğinde "Argonotların izinde altın postun peşinde" sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğine katılan 12 yatçıya Kemençe, dondurma, pidesi, koz helvası, kesme pastası ve en önemlisi sanatıyla meşhur Görele’nin kültürleri tanıtıldı.

Görele Liman mevkiinde bulunan Mendirek Çay bahçesinde düzenlenen tanıtım programında 12 yatçıya dondurma ve pide ikramında bulunuldu. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş’in katılımıyla 12 yatçı daha sonra Görele Belediyesi Halk Oyunları ekibimizle Görele horanı oynadı.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, burada yaptığı konuşmada, Kemençenin var olduğu yerin, kaynak noktasının Görele olduğunu hatırlatarak, “Görele yetiştirdiği siyaset adamlarıyla, bürokratlarıyla, bakanlarıyla, milletvekilliyle ve en önemli sanatıyla anılan önemli bir kültür şehridir. Kemençenin var olduğu yer, kaynak noktası Görele’dir. TRT Repertuvarına baktığımız zaman normalde bir ilin ismiyle beraber sanatlar sergilenirken, Türkiye’de bir Silifke, bir de Görele yöresi var. Bu bizim çok büyük önem arz etmektedir. Görele’nin kültürüne sahip çıkmaya, yaşatmaya devam ediyoruz. Bu kültürümüzü her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Uluslararası Kemençe ve Horan Festivaliyle hafızalara en iyi şekilde kazıyoruz. Ben sizleri tekrar Görele’ye bekliyorum. Daha güzel eserlerimizi, kültürel zenginlikleri yaşamak ve yaşatmak adına” dedi. KAMİL YILMAZ



Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri