1 EYLÜL’DE BALIKÇILIK SEZONU BAŞLIYOR

1 EYLÜL’DE BALIKÇILIK SEZONU BAŞLIYOR

1 EYLÜL’DE BALIKÇILIK SEZONU BAŞLIYOR
Karadeniz
G.Tarihi: 27.08.2021 16:32
576 Okunma
0
1 EYLÜL’DE BALIKÇILIK SEZONU BAŞLIYOR. ÇEVİRME AĞLARI İLE AVCILIK YASAĞI SONA ERİYOR

Ordu Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

Bakanlığımız tarafından hazırlanan, "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2020–2024 Av Dönemine Ait 5/1 Numaralı Tebliğ"  gereğince; 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağı sona ermekte, mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı serbest olmaktadır.

Karadeniz'de Ordu İli Ünye İlçesi Taşkana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, İlimiz karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağı devam etmektedir.

Yunuslar, Akdeniz Foku, Deniz Alaları, Orfoz, Vatoz,  Mahmuzlu Camgöz Köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır.

Karadeniz de 1 Eylül -15 Aralık tarihleri arasında kıyıdan itibaren gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 18 metre derinlikten, 16 Aralık- 14 Nisan tarihleri arasında 24 metre derinlikten diğer denizlerimizde ise dönem boyunca kıyıdan itibaren 24 metreden sığ sularda gırgır ağlarıyla avcılık yapılması yasaktır.

Denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağların ve multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulması yasaktır.

Gemiler için verilen ruhsat tezkeresine ait ruhsat numarasının, plaka olarak gemiye yazılması ve sağ, sol ve üstten görülecek şekilde bulundurulması zorunludur.

Aşırı avcılık sonucunda; su ürünlerine üreme şansı tanınmadığından stoklar sürekli azalmakta, cinsi olgunluğa gelmemiş küçük balıklar avlanmakta, balık boylarında küçülmeler, avlanma periyotlarında kısalmalar olmakta ve denizdeki canlılar arasındaki denge bozulmaktadır. Sonuçta, denizden geçimini sağlayan insanların kazançları azalmakta ve bitmektedir. Bu nedenle balıkçılığımızın kalkınabilmesi için özellikle düzenli, dengeli bir avcılık yapılmalı; zaman, yer, ağ ve boy yasaklarına mutlaka uyulmalıdır.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bütün balıkçılarımıza bereketli, bol kazançlı ve bütün işlerinin rast gittiği bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri