“%100 Çocuk” Temalı Çalıştayın Açılışı Yapıldı

“%100 Çocuk” Temalı Çalıştayın Açılışı

“%100 Çocuk” Temalı Çalıştayın Açılışı Yapıldı
Karadeniz
G.Tarihi: 01.01.2019 00:17
1367 Okunma
0
Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, 24 Aralık Pazartesi günü saat 10.00’da Yeşilgiresun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yapılan  “%100 Çocuk” temalı Çalıştaya katıldı.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Komitesinin “%100 Çocuk” temasıyla hazırladığı çalıştayın açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları, çocuk haklarının çok önemli olduğunu, her çocuğun hakkını bilmesi gerektiğini belirterek, “Çocuklar siz çocuksunuz ve çocukluğunuzu yaşamalısınız” dedi.
 
“Çocuklarımızın her şeyden önce haklarını bilmesi bizim için çok değerli” diye sözlerini sürdüren Vali Sarıfakıoğulları,  Biz büyükler için, çocuklarla ilgili düzenlemeleri yaşama geçirenler için bu çok önemli. Haklarımızı bileceğiz ki bu konuda çalışmalar yapabilelim. Bu konuda talepkâr ve çözüm ortağı olabilelim.
 
Bugün bu çalıştayla atacağınız adımlar sayesinde bir projeksiyon oluşturup, onu da önümüzdeki yıllar içerisinde çözüm ortağı olarak hep beraber yaşama geçireceğiz.
 
Sevgili çocuklar, her ferdin öncelikle sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı var. Haklarımızı ortaya koyarken, duyarlılıklarımızı ifade ederken, Anayasamızın da hami hükmü olan bu noktadan hareket etmenin zaruri olduğunu düşünüyorum.
 
Eğer sağlıklı bir çevrede yaşayamıyorsak, yine şehrin alt yapısı, buna uygun değilse, engelli olan kardeşlerimiz o altyapıda arzu ettikleri diledikleri faaliyetin içerisinde değillerse bir problem var demektir.  Öncelikle bunun çözülmesi gerek.
 
Yine her çocuğun okuma hakkı var. Biz çeşitli sebeplerle eğitim öğrenimin dışında olan evlatlarımızı okullaştırmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Eğer temel eğitimi almazsak, dünyayı tanıma söz söyleme imkânımız olmaz.
 
Yine çocuk işçiliğinin önlenmesi hepimizin bir görevidir. Bu sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın ana problemlerindendir. Çocuklar çalışma hayatının içerisinde değil ancak eğitim öğretimin içerisinde olurlar, oyun için parkalarda bahçelerde olurlar. Onlar bizim göz bebeklerimizdir.  Biz, çocuklarımızı çalışma yaşamı içerisinde istemiyoruz ve bunun gereklerini de yerine getiriyoruz. Bu konuda yasaları ihlal edenlerle ilgili işlemleri tesis ediyoruz.
 
Yine çocuğa karşı şiddet; yaşadığımız, karşı karşıya geldiğimiz sorunların başında geliyor. Bunun önlenmesi de haklarımızı yeteri kadar bilip bu konuda talepkâr olmaktan ve çözüm ortaklarıyla işbirliği içerisinde hareket etmekten geçiyor. Arzu ediyoruz ki hiç kimse şiddete maruz kalmasın ama çocuklarımız hiç kalmasın. Çocuğa karşı, kadına karşı şiddet hareketlerini yasalarımız en sert şekilde cezalandırıyor. Bu konuda son yıllarda yapılan kanuni düzenlemelerle çok katı müeyyideler uyguluyoruz.
 
Sizler bugün ve yarın yapacağınız çalışmalarla sadece bu konuyu değil birçok konuyu ele alacaksınız. Birçok konuda farklı görüş açılarını bizlere sunacaksınız. Ve bizlerde, sizlerden aldığımız bu pırıl pırıl parlayan düşünceleri, ilgili ve yetkili ünitelerimizle, birim müdürlerimizle, mahalli idarelerimizle yaşama katacağız.
 
Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımız tebrik ediyorum. Çocuklar bizim her şeyimiz, gözbebeklerimiz. Çocuklar, sizler çocuksunuz ve çocukluğunuzu yaşamalısınız” şeklinde konuştu.
 
Açılış konuşmalarının ardından çocuklarla yapılan grup çalışmalarıyla çalıştay devam etti.
 
İki gün sürecek olan çalıştayın sonunda, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan eylem planı doğrultusunda Giresun İli Çocuk Hizmetleri 5 Yıllık İl Eylem Planı oluşturulacak.
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri