2020 YAŞ ÇAY SEZONU YARIN BAŞLIYOR!

2020 YAŞ ÇAY SEZONU YARIN BAŞLIYOR!

2020 YAŞ ÇAY SEZONU YARIN BAŞLIYOR!
Karadeniz
G.Tarihi: 22.05.2020 08:21
2521 Okunma
0
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, düzenlediği basın toplantısında 2020 yaş çay sezonunun 19 Mayıs Salı günü (Yarın) ve birinci sürgünde dekar başına uygulanacak kotanın 600 kilogram olduğunu açıkladı.

Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in ÇAYKUR tarihinin en yüksek kotasını açıklaması çay üreticilerini memnun ettiği gibi STK’lar ile siyasi partiler tarafından da olumlu karşılandı.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi de böylesine bir kota açıklanmasını beklemediklerini kaydederek, açıklanan rekor kota için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mavi, yaptığı açıklamada, çay üreticilerinin kotalarını doldurmadan ve özel sektörün yaş çay kilo fiyatı olarak 3,50 TL’nin üzerine çıkmaması durumunda özel sektöre çay satılmaması çağrısında bulunarak, “ÇAYKUR'un açıkladığı 600 kg kota için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Milletvekillerimize, Sayın İl Başkanımıza ve Sayın ÇAYKUR Genel Müdürümüze çok teşekkür ederiz. Sezonun yarın açılması, 19 Mayıs'ta mübaya yapılacak olduğu içinde ayrıca teşekkür ederiz. Evet şimdi sıra bizde. Hayde çaya. Yarın Bismillah la başlıyoruz. Kotaları doldurmadan özel sektöre 3,50 TL den düşük çay satmıyoruz. Allah bereketini artırsın.” dedi.Haber - Kaynak: rizehaberleri
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri