”7. Geleneksel Atmaca Halkalama ve Salım Programı”

”7. Geleneksel Atmaca Halkalama ve Salım Programı” Artvin’de Gerçekleştirildi

”7. Geleneksel Atmaca Halkalama ve Salım Programı”
Karadeniz
G.Tarihi: 12.11.2019 20:40
1049 Okunma
0
”7. Geleneksel Atmaca Halkalama ve Salım Programı” Artvin’de Gerçekleştirildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Hopa Kaymakamlığı, Hopa Avcılar, Atmacacılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği ev sahipliğinde Hopa, Arhavi, Fındıklı, Ardeşen, Pazar, Çayeli ile Rize Atmacacılık Derneklerinin katılımlarıyla organize edilen “Geleneksel Atmaca Halkalama ve Salım Programı”nın bu yıl yedincisi yapıldı.

Artvin ili Hopa ilçesine bağlı Esenkıyı köyünde düzenlenen atmaca salım etkinliğine Artvin Vali Yardımcısı İdris Akça, Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi,Arhavi Belediye Başkanı Vasfı Kurdoğlu, Doğa Koruma Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Kefelioğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir, Tarım İl Müdürü Dursun Okur, Atmaca Dernekleri, atmaca sahipleri ve atmaca sevdalıları katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta yaptığı konuşmada, atmacacılığın kökeninin çok eskilere dayandığını ve günümüzde halen bir gelenek olarak yaşatıldığını belirtti.
Atmaca kültürünün Artvin ve Rize'de geçmişten günümüze devam eden bir gelenek olduğunu belirterek şunları söyledi. 2011 yılında DKMP Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülmeye başlayan halkalama çalışmaları Bakanlığımızca 2014 yılında çıkarılan yönerge doğrultusunda belli standartlarda gerçekleşiyor. Atmaca yakalamak, bulundurmak ve atmaca ile avlanmak için Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokülü kapsamında düzenlenen Avcı Eğitim Kursunun yanı sıra ayrıca 6 ders saatlik Atmacacılık Kursuna katılmak ve başarı belgesi almak gerekiyor. Bu kursu başarıyla bitirenlere Atmacacılık Sertifikası verilmektedir.Bölgemizde atmaca tutkunlarının bu işi aşkla yaptığını ifade eden Usta, Doğu Karadeniz'in kuşlar için göç yolu olduğuna dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından, katılımın yoğun olduğu etkinlik, atmacaların halkalanması ve sonrasında atmacaların doğaya salımı ile son buldu.

kaynak:http://bolge12.ormansu.gov.tr/12bolge/anasayfa1.aspx?sflang=tr
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri