Arılı Kovan Desteklemesi Müracaatları Başladı

Arılı Kovan Desteklemesi Müracaatları Başladı

Arılı Kovan Desteklemesi Müracaatları Başladı
Karadeniz
G.Tarihi: 02.01.2022 09:35
792 Okunma
0
Arılı Kovan Desteklemesi Müracaatları Başladı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ‘Arılı kovan desteklemesi aşağıda belirtilen şartlara göre yapılacaktır: 1-Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, üretici/yetiştirici örgütlerine üye veya üye olmayan üreticiler, desteklemeden faydalandırılacaktır.

2-İşletmedeki arılı kovan bilgi ve sayılarında AKS verileri esas alınacaktır. 3-Üreticiler en fazla bin adet arılı kovan için desteklemeden yararlandırılacaktır. 4-Desteklemeden faydalanmak isteyen arıcılardan; Birlik üyesi olanlar, üyesi oldukları yetiştirici/üretici örgütüne, AKS’den alınacak destekleme başvuru dilekçesinde belirtilen bilgilerin doğruluğunu beyan ederek onaylatacaklardır. 5-Birlik üyeliği bulunmayan arıcılar ise, il/ilçe müdürlüklerine başvurarak AKS’den alınacak destekleme başvuru dilekçesinde belirtilen bilgilerin doğruluğunu beyan ederek onaylatacaklardır. 6-Arıcılar, onaylatmış oldukları başvuru dilekçesi ile arılarının bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne 7 Ocak 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuracaktır. 7-Üreticiler, AKS’de kayıtlı arılı kovan sayısından fazlası için destekleme talebinde bulunamaz. Arılı kovan sayısının AKS ile uyumlu olmasından arıcı sorumludur. 2021 yılı arılı kovan desteklemesi kapsamında; arılı kovan başına 20 lira destekleme ödemesi yapılacaktır.’

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüze, ilçelerde ise  Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerimize başvurabilirler. 

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri