Aşılama Ve Küpeleme Çalışmaları ...

Aşılama Ve Küpeleme Çalışmaları ...

Aşılama Ve Küpeleme Çalışmaları ...
Karadeniz
G.Tarihi: 03.02.2019 23:37
1114 Okunma
0
Kış Mevsimi Hayvan Sağlığı Saha Çalışmalarına Engel Olamıyor
           
Kış mevsiminin bastırmasıyla birlikte ortaya çıkan olumsuz hava koşullarına rağmen aşılama, küpeleme ve hayvancılık destekleme işlemlerinin tamamlanabilmesi için Giresun ili genelinde saha çalışmalarına hız kesmeden devam edilmektedir.
 
Hayvancılık desteklemeleri tebliği gereğince; anaç koyun-keçi desteklemesine başvuran yetiştiricilerin koyun ve keçilerinin tespit çalışmalarına devam edilmekte olup, tespitlerin yanı sıra koyun-keçi çiçeği ve koyun keçi vebası hastalıklarına yönelik aşılama çalışmaları ile küpeleme çalışmaları da yürütülmektedir.
 
Büyükbaş hayvancılığa  yönelik olarak ise  küpeleme yapılarak, kayıt altına alınması ve güncelleme çalışmaları yapılmaktadır. Bu yıl içinde doğan buzağıların desteklemeden yararlanabilmesi için   şap ve brusella aşılarının yapılması gerekmekte olup, her ne kadar buzağıların aşılatılmasından yetiştiricilerimiz sorumlu olsa da, çoğunluğunun küçük ölçekli aile işletmelerinden oluşması nedeniyle aşılamaları yeterince takip etmedikleri görüldüğünden İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz mobil veteriner ekipleri tarafından buzağıların aşılanması çalışmalarına titizlikle devam edilmektedir. Ayrıca Bakanlığımız tarafından 2018 yılının Buzağı Kayıplarının Önlenmesi Yılı olarak ilan edilmesi münasebetiyle buzağı ishallerine bağlı kayıpları önlemeye yönelik olarak gebeliğin son ayındaki ineklere E. Coli aşısı uygulanmaktadır.
 
 
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
 
 
                                                                                                         
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri