Aşılı Fındık Ağaçlarımız Meyveye Durdu

Aşılı Fındık Ağaçlarımız Meyveye Durdu

Aşılı Fındık Ağaçlarımız Meyveye Durdu
Karadeniz
G.Tarihi: 30.07.2019 16:10
1205 Okunma
0
Trabzon Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

​2014 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Trabzon Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa yürütülen 'Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi' kapsamında Trabzon ili Ortahisar ilçesine bağlı Çukurçayır  Mahallesinde Ekrem Zengin'e ait Türkiye'de üretici bazında tesis edilen ilk aşılı fındık bahçesi İl Müdürümüz Cahit Gülbay ve bahçelerden sorumlu ziraat mühendisi Erdal Yiğici tarafından ziyaret edildi. Gülbay, bahçenin henüz 5 yaşında olduğu ve şuan ağaç başına ortalama 3 kg fındık verdiği, ekonomik verim yaşı olan 8-10 yaşlarında bahçemizden ağaç başına ortalama 8-10 kg, bu da dekara 300-400 kg verim alınabileceğini söyledi.

Gülbay ayrıca aşılı olan bu ağaçların dip sürgün vermediğin, dolayısıyla bahçelerde dip sürgün ve dal budamalarından kaynaklanan işçilik maliyetinin olmadığını, yine kazık kök sistemine sahip olan bu ağaçların kuraklığa daha dayanıklı olduklarını, hastalık ve zararlardan da etkilenmelerinin çok düşük seviyelerde olduğunu dile getirdi.

İl müdürü Gülbay, fındık hasadının yaklaştığı şu günlerde çiftçilerimizin acele etmemelerini, il ve ilçe müdürlüklerimizle irtibata geçerek hasat tespit komisyonunun belirleyeceği hasat tarihlerini dikkate alarak hasada başlamalarının doğru olacağını belirtti.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri