Balıkçıların sorunları TBMM’ye taşındı

Balıkçıların sorunları TBMM’ye taşındı

Balıkçıların sorunları TBMM’ye taşındı
Karadeniz
G.Tarihi: 02.10.2018 13:40
1593 Okunma
0
Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Eylül ayı ile birlikte denizlerdeki av yasağının kalkmasıyla sezonu değerlendirdi.
Piraziz limanında MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt’unda katıldığı yemekli toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Arslan, “Bu av sezonu için geçen yıl olduğu gibi bu yılda yemekli bir toplantı yaparak sezonu değerlendirmek istedik. Bu yıl sayın vekilimiz Cemal beyde davetimizi kırmadı ve bizimle beraber oldu. Kendisi ilk kez balıkçıkların dertlerini meclis gündemine taşıdı. Verdiği önerge 1 Ekim’de mecliste başkanlığa sunulacak. Kendisine çok teşekkür ederiz. Sezonla ilgili olarak şunu diyebiliriz. Palamut çok bereketli oldu. Mezgit çok küçük boylarda yakalanıyor. Bu doğru değil. İstavrit içinde biraz beklemek gerekiyor. Palamut akını Kasım ayına kadar kalır gibi. Hamsi konusunda şimdilik beklemekteyiz. Şu anda tezgahlar da olan hamsiler Marmara hamsisidir. Karadeniz hamsisi diye satılıyor. Havaların ve denizin sıcaklığına göre balık bolluğu da netleşecektir” dedi.
Daha sonra balıkçıların sorunları konusunda açıklamalarda bulunan MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt ise, TBMM’ye sunduğu önerge ile Ülkemizdeki balıkçıların sorunlarının mecliste tartışmaya başlayacağını ve balıkçıklar için yakıttaki KDV’nin sıfır olması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:http://www.yildizhaber.com.tr/haber-balikcilarin-sorunlari-tbmm-ye-tasindi-83105.html
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri