Başkan Nurettin Karan, TMO’ya yüklendi

Başkan Nurettin Karan, TMO’ya yüklendi

Başkan Nurettin Karan, TMO’ya yüklendi
Karadeniz
G.Tarihi: 02.10.2018 13:40
1467 Okunma
0
Karan, TMO’ya yüklendi
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık üreticisini koruma daha radikal ve altı dolu bir karar alması gerektiğini kaydetti.

Karan, TMO tarafından 2018 yılı sonuna kadar kabuklu fındık satışı yapmayacağı yönünde yapılan açıklamayı değerlendirdi.
Karan yaptığı açıklamada, TMO tarafından alınan ve kamuoyuyla paylaşılan kararın şimdilik doğru gibi görünse de, ucu açık bir karar olduğunu ifade etti.
Karan, stoklarda bulunan 79 bin ton fındığa talep olmadığı bir dönemde TMO’nun çıkıp, ‘2018 yılı sonuna kadar elimizdeki fındığı satışa sunmayacağız’ demesinin ne anlama geldiğini sordu.
Yılbaşına 3 ay kaldığını hatırlatan Karan, “TMO bu açıklama yerine çıkıp, ‘Biz tekel karşısında üreticimizi koruma adına, üreticinin elinde ürün kalmaya ve sektörün ihtiyacı olana kadar bir kilo fındık dahi satmayacağız, gerekirse yağlığa ayıracağız’ demeliydi. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren TMO’nun stoklarındaki fındığı satışa sunmayacağı ne malum? Bunun garantisini kim verebilir? Bu sezon TMO fındık alımı yapmadığı için bugün 15 liranın üzerinde olması gereken fındık 13 liradan işlem görüyor. Birileri piyasayı istediği gibi dizayn ederek, kontrol altında tutuyor. Rekoltenin düşük olduğu biline biline fındık fiyatını 13 lira bandına sabitlenmiş durumda. Meydanı boş bulan ve piyasayı kontrol altında tutan bu tekelci zihniyet, TMO’nun adımlarını hiç mi takip etmiyor? 3 ay sonrası için TMO’nun stoklarındaki ürüne iştah kabartmıyor mu? Eğer gerçekten amaç üzüm yemekse TMO yetkilileri çıkıp, ‘ihtiyaç olmadan bir kilogram fındık satmıyoruz, gerekirse yağlığa ayırırız’ demelidir” dedi.
kaynak:​http://www.yildizhaber.com.tr/haber-karan-tmo-ya-yuklendi-83107.html
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri