Beyaz çay hasadı başladı

Beyaz çay hasadı başladı Bir çok hastalığa deva olarak görülen ve "Beyaz İksir" olarak adlandırılan beyaz çay hasadına başlandı.

Beyaz çay hasadı başladı
Karadeniz
1088 Okunma
0
Beyaz çay hasadı başladı

Bir çok hastalığa deva olarak görülen ve "Beyaz İksir" olarak adlandırılan beyaz çay hasadına başlandı.

   Bir çok hastalığa deva olarak görülen ve "Beyaz İksir" olarak adlandırılan beyaz çay hasadına başlandı.Ülkemizde Giresun,Trabzon,Rize ve Artvin illerinde üratimi yapılan beyaz çayın kilosu üreticiden 600 TL'ye alınıyor.
      "İmparatorların Çayı" olarak adlandırılan ve kilosu yklaşık 4.500 liraya alıcı bulan beyaz çayın hasadı normal çay gibi değil, sadece elle yeni oluşmaya başlayan tomurcukları toplanıyor, bir kişinin günde 500 gram kadar toplayabildiği beyaz çayın bağışıklığı güçlendirdiği, vücut direncini arttırdığı biliniyor, Japonya'da yapılan bir araştırmada beyaz çayın kanserli hücreleri öldürdüğü bilinen etken maddeyi barındırdığıda tespit edilmiş.

Dünya'da kilosu 1000 ila 15.000 dolar arasında değişen beyaz çay, 20'şer gramlık kavanozlarda satışa sunuluyor ve büyük talep görüyor. Ülkemizde toplam 3,5 ton beyaz çay hasadı yapıldığı belirtiliyor. Türkiye'de 6 yıldır beyaz çay üretimi yapılıyor.Kaynak:tirebeboluhaber
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri