CANİKLİ;KARADENİZE YAPILACAK OLAN HIZLI TREN HAKKINDA...

CANİKLİ;KARADENİZE YAPILACAK OLAN HIZLI TREN HAKKINDA...

CANİKLİ;KARADENİZE YAPILACAK OLAN HIZLI TREN HAKKINDA...
Karadeniz
G.Tarihi: 16.03.2017 12:34
2496 Okunma
1
“Hızlı tren il merkezlerine dikey bağlanmasından yanayım”

Doğu Karadeniz sahil illerinden hızlı tren yatırımı gelmesi konusunda çalışma yaptıklarını, halen iki temel görüşün tartışıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Canikli, Doğu Karadeniz illeri Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’un hızlı tren imkanından mutlaka faydalanacağını söyledi.

Canikli, “Şimdi burada iki temel tartışma var. Hızlı tren sahil yolundan mı geçsin, yoksa dikey olarak il merkezlerine mi bağlansın? İkisinin de artı ve eksileri var. Özellikle hızlı trenin sahilden geçmesi noktasında başta çevre hassasiyeti olan vatandaşlarımız var. Hızlı trenin geçeceği hat üzerinde çevrenin bozulacağı yönünde görüşleri var. Bunlar haksız da değiller” ifadelerini kaydetti.

Canikli, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir kere hızlı trenin yerleşim yerlerinden geçmesi fiilen mümkün değil. Burada altından kalkılmayacak iki durum ortaya çıkıyor. Hem mağduriyet hem de maliyet ortaya çıkar. Bizim bölge olarak en büyük varlığımız sahilimiz. Sahilimizi korumamız gerekiyor. Bir tarafı yaparken bir tarafı bozmayalım. Benim şahsi tercihim sahili kullanmamak. Hızlı tren hattını dikey olarak gerçekleştirmektir. Genel olarak bakıldığında daha doğru bir tercih gibi görünüyor. İleride teknoloji değişir, başka sistem ve modeller ortaya çıkar, çevre tahribatını en aza indirecek bir takım değişiklikler olursa konuşulur ama şu an itibariyle en doğrusu dikey geçiştir.”
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri