ÇAY TOPLAMAYA GELEMEYECEKLER!

ÇAY TOPLAMAYA GELEMEYECEKLER!Çay hasadında ilk sürgün mayıs ayı için çay müstahsiline üzücü haber! Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun valileri ortak karar alarak çay toplamak adına özel bir seyahat izni verilmeyeceğini, illerdeki mevcut işgücü ile hasadın

ÇAY TOPLAMAYA GELEMEYECEKLER!
Karadeniz
G.Tarihi: 27.04.2020 05:37
3526 Okunma
0
Çay hasadında ilk sürgün mayıs ayı için çay müstahsiline üzücü haber! Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun valileri ortak karar alarak çay toplamak adına özel bir seyahat izni verilmeyeceğini, illerdeki mevcut işgücü ile hasadın yapılacağını duyurdu...

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;

Valimiz Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, Doğu Karadeniz Bölgesinde çay hasadı sezonunun gelmesi nedeniyle, alınması gereken önlemlerin görüşüldüğü bir toplantı yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs (COVID-19) salgınını pandemi olarak ilan etmiş ve ülkemizde hızlı reaksiyon göstermiş olan salgına karşı, ülke genelinde seri tedbirlerin alınması gerekli olmuştur. Bu nedenle, ilimizde tarımsal faaliyetlerin de aynı hassasiyetle sekteye uğramadan gerekli tedbirlerin alınmak suretiyle sürdürülebilirliği için bir dizi kararlar alınmaktadır.

Bu doğrultuda; Doğu Karadeniz Bölgesinde, Koronavirüs salgını ile mücadeleyi sekteye uğratmaması için ortaklaşa alınması gereken önlemleri görüşmek üzere, 19 Nisan Pazar günü Rize Valiliği’nde (sahil bandındaki) İl Valilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda ele alınan konuları görüşmek üzere, Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, 21 Nisan Salı günü saat 11.00’de Valilik Toplantı Salonunda ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı yapılırken, diğer İl Valilikleri tarafından da benzer şekilde gerçekleştirilen toplantılarda alınan kararlarla birleştirilerek ortak bir karar haline getirildi.

Artvin, Giresun, Rize ve Trabzon Valileri tarafından imzalanarak ortak bir “Basın Açıklaması” haline getirilen kararlar kamuoyu ile paylaşıldı.

Giresun Valiliğinde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları “Çay hasadı ile ilgili konuyu değerlendirmek üzere bir araya geldik. Üretim ve tedarik zincirinin bozulmaması noktasında aldığımız ve alacağımız tedbirleri daha önce paylaştık. Bunun yanı sıra; hem ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin, hem de bütün dünyanın içinde olduğu bir pandemiyle (koronavirüs salgınıyla) karşı karşıyayız. Koronavirüs salgının bastırılmasının, söndürülmesinin en pratik yolu da sosyal izolasyonu sağlamaktır. Bütün alınan tedbirlerde bu amaca hizmet ediyor. Gerek 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkış kısıtlılığı, gerek 30 büyük şehir ve Zonguldak ilimizde hafta sonu ilan edilen 23 Nisan tarihinden itibaren 4 gün sürecek olan sokağa çıkış kısıtlılığı hep bu amaca hizmet ediyor. Sosyal temasın en aza indirilmesi suretiyle bu salgının minimize edilmesi ve ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Bu noktada başta hekimlerimiz ve sağlık personellerimiz olmak üzere herkes canla başla çalışıyor. Bu salgınla mücadelede büyük bir gayret göstererek özveriyle çalışmakta olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın personellerine, vefa sosyal destek grubunun çatısı altında yer alan görevlilerimize ve bu konuda desteklerini esirgemeyen tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, köy ve mahalle muhtarlarımıza ve hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm görevlilerimiz ve gönüllülerimizle kapı kapı dolaşıp vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayıp, taleplerinin yerine getiriyoruz.  Sosyal izolasyona destek verelim ki bu pandeminin, bu salgının önüne geçebilelim. Bilindiği üzere, özellikle Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren bütün Doğu Karadeniz Bölgesinde çay hasat dönemi başlamış olacak. Geçtiğimiz günlerde 4 İl Valisi olarak Rize’de yaptığımız görüşmede, bölge dışında yaşayan üreticilerin çay hasadı için bölgemize gelmesi halinde bizim sosyal izolasyonu sağlamakta sıkıntılar yaşayacağımız ve salgının bulaş riskini artırabileceği kanaati oluştu. Bu konuda en üst düzeyde hassasiyet göstermek adına biz Mayıs ayında başlayacak bu hasat dönemi için sosyal izolasyonun sağlanmasına ve tarımsal amaçlı olarak il dışından mayıs dönemi için müstahsil üretici kabul etmeme kararını masaya yatırdık” diyerek paydaş kurum ve kuruluşların bu husustaki görüş ve önerilerini aldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri