ÇİLEK BORCUNU ÖDEMEK İÇİN MAKAM ARACINDAN VAZGEÇTİ

ÇİLEK BORCUNU ÖDEMEK İÇİN MAKAM ARACINDAN VAZGEÇTİ

ÇİLEK BORCUNU ÖDEMEK İÇİN MAKAM ARACINDAN VAZGEÇTİ
Karadeniz
G.Tarihi: 01.06.2019 05:25
1358 Okunma
0
ÇİLEK BORCUNU ÖDEMEK İÇİN MAKAM ARACINDAN VAZGEÇTİ

  ÇORUM-iskilip Kaymakamı Bayezit Bestami ALKAN makam aracını satışa çıkardı.

Yoksullukla mücadele, köylerden kentlere göçün azalması ve hatta kentlerden tekrar köye dönüş amacıyla İskilip Kaymakamlığı Çilek Fidesi Temini ve Dağıtımı Projesini hayata geçiren ve başarılı bir şekilde uygulayan Kaymakam ALKAN, 1.600.000 adet çilek fidesi temin edip özellikle İskilip’in dağ köylerine çilek bahçeleri yaptırdı.

Bu proje ile çiftçi kazanırsa, esnafta kazanacak ve ekonomik çark İskilip ' te daha hızlı dönmeye başlayacaktır. Köylünün, çiftçinin kendi köyünde, ata baba ocağında kalarak gelir elde etmesi, köyden kente göçün azaltılmasını sağlayacaktır.

İskiliplinin gönlünde taht kuran, İskilip’i İskilipliden çok seven Kaymakam ALKAN bu projenin maliyetinin önemli bir kısmını karşıladı, İskilip halkı, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, okullardaki minik öğrenciler dahi makam aracının satılmasına gönülleri razı olmadığı için desteklerini verdiler. Geriye yaklaşık 400.000 TL ödemesi kaldı. Bu parayı temin etmek için makam aracını 53.456,50 TL muhammen bedelle satışı için ihale ilanı yayınlandı.

İskilip’e geldiği günden itibaren İskilip’in tanıtımı ve gelişmesi için yoğun mesai harcayan, şehrin gelişmesi, tarihi ve kültürel değerlerinin ülkemizde tanıtılması için gecesini gündüzüne katan Kaymakam Bayezit Bestami ALKAN’a, İskilip Belediyesi Meclisi tarafından Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.

İskilipliler fahri hemşehrilerine destek olmak için mesajla, telefonla ve sosyal medya hesaplarından Kaymakam Bayezit Bestami ALKAN’a tebriklerini, teşekkürlerini ve ne yapmaları gerekiyorsa yapacaklarını dile getiriyorlar. İskilip halkı kendileri için çalışan Kaymakamlarının makam aracının satılmasını istemiyorlar.Kaynak:http://www.iskilipliyiz.com

 

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri