DENİZLERDE AV YASAĞI BAŞLADI

AV YASAĞI BAŞLADI

DENİZLERDE AV YASAĞI BAŞLADI
Karadeniz
G.Tarihi: 21.04.2017 01:41
1843 Okunma
0
Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;

Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stoklarımızı korumak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre çıkarılan 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ çerçevesinde genel av yasaklarının 15 Nisan 2017 tarihinde başlaması nedeniyle aşağıdaki konuların bölgemizde faaliyet gösteren balıkçılarımıza hatırlatılmasında fayda görülmüştür; 

15 Nisan-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı  ve algarna ile deniz salyangozu avcılığı yasaktır. 

15 Nisan-15 Haziran 2017 tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan balığı avcılığı yasaktır. Kalkan balığı satışı yapan balıkçılarımızın eğer varsa ve yasal sürede tüketilemeyecekse stoklarında bulunan kalkan için yasak başlamadan önce İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvuruda bulunarak stok tespit tutanağı düzenletmeleri gerekmektedir. Serbest dönemde uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği İl Müdürlüğünden “kalkan avcılığı izin belgesi’ alınması zorunludur. 

1 Nisan-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında palamut ve torik avcılığı yasaktır. Ancak 15-31 Ağustos tarihleri arasında çapari ile palamut avcılığı serbesttir. Ordu İli, Ünye İlçesi, Taşkana Burnu’ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı dönem boyunca yasaktır.                  

 Balıkçılarımızın avlanma usul ve esaslarına hassasiyetle uymaları ve daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyarlarsa İl/İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir.


 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri