DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ,GİRESUN'DA..

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ,GİRESUN'DA..

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ,GİRESUN'DA..
Karadeniz
G.Tarihi: 08.05.2019 19:01
989 Okunma
0


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, "Camilerimize daha iyi daha nitelikli hizmetler götürebilmek için müftülüklerimizin bu açıdan çok büyük önemi var."dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Giresun Bulancak ilçesinde müftülük hizmet binası açılışına katıldı.  



36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için Ordu’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bulancak’ta yapımı tamamlanan Bulancak İlçe Müftülüğü Binası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Erbaş müftülük hizmet binalarının nitelikli çalışmaların gerçekleştirilmesi için önemli olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi, "Peygamber Efendimiz dinişlerini, diyanet işlerini, din hizmetlerini Mescid-i Nebevi’den yönetti. Biz bugün müftülüklerden yönetiyoruz. Biz ilim adamları olarak, hocalar olarak Peygamber Efendimizin nasıl ki varisiyiz, müftülüklerimiz de Mescid-i Nebevi’nin varisi. Onun için burada nice hayırlı hizmetler yapılacak.



Dini Mübin-i İslam’ın hem hizmetihem eğitimi noktasında hademe-i hayrat dediğimiz yani hayır yolunda hizmet eden kardeşlerimizin daha nitelikli çalışması, daha güzel işler yapması için çok önemli bir binadır müftülük hizmet binası.

‘DAHA NİTELİKLİ HİZMETLER’

Değerli kardeşlerim insan, mekân, imkan diye sıralanan üç kavram vardır. İnsan önce geliyor onuniçin mekân ve imkan gerekiyor. İşte mekân, işte imkan hepsi insan için, hepsi çocuklarımız için, hepsi gençlerimiz için. Camilerimize daha iyi daha nitelikli hizmetler götürebilmek için müftülüklerimizin bu açıdan çok büyük önemi var.Yurt dışından bizi ziyaret için gelen heyetlere Diyanet İşleri Başkanlığını anlattığımda hayranlıkla dinliyorlar. Diyorum ki, ‘Bizim ülkemizde önceden bin müftülüğümüz vardı,şimdi iki ilçemiz daha kuruldu bin iki müftülüğümüz var’ diyorum şaşırıyorlar ve bu kadar müftünün olduğu bir ülke ilelebet payidar olur inşallah diye dua ediyorlar.

Ülkemizin, vatanımızın tarih boyunca hem medeniyetimizin gelişmesindeilim, irfan, bilgi ve hikmet üretiminde müftülerimizin ilim adamlarımızın ne büyük katkıları olmuş. Sadece bu konuda değil, ‘Sarıklı mücahitler’ diye bir kitap var tavsiye ederim okuyunuz. Sarıklı mücahitler her zaman en zor zamanlarımızda, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Malazgirt’te, Sarıkamış’ta her yerdevatanın kurtuluşunda da milletimizin hep önünde olmuşlardır. Her ilimizin, her beldemizin müftüsü milletimizin önünde olmuş ve kurtuluşumuz için gayret etmişlerdir. 

Değerli kardeşlerim birhadisi şerifi sizlerle paylaşarak sözlerimi bitirmek istiyorum. Bu hadisi şerif-i iyi anlarsak hayır konusunda hayırlı hizmetler yapma konusunda alacağımız yeterince mesaj olduğunu düşünüyorum.

‘GENÇLERİMİZE, ÇOCUKLARIMIZA HİZMET ÜRETİLECEK’

Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam buyuruyor ki, ‘İnsanlar öldüğü zaman amel defteri kapanır ama üç kişinin amel defteri kapanmaz. Bunlardan birisi hayırlı evlat yetiştiren anne babalar. İkincisi ilminden istifade edilen ilim adamları, alimler. Üçüncüsü sadaka-i cariye sahibi Müslümanlar.’işte burada bir sadaka-i cariye yükselmiş durumda. Projesinden tamamlanmasına kadar, katkısı olan herkes bu sadaka-i cariyenin sahibidir. Allah hepsinden razı olsun. Cenab-ı Hakk daha nice eserler yapmayı milletimizin hizmetine sunmayı hepimize nasip eylesin inşallah. Buradan bizim gençlerimize, çocuklarımıza hizmet üretilecek, hizmet üretim merkezi adeta burası. 

Peygamber Efendimizin bir hadisi şerif-ini daha hatırlatayım, ‘Mahşer günü hiçbirgölgenin bulunmadığı bir anda Allah’ın arşının gölgesi altında gölgelenecek 7 sınıf insan vardır. Bunlardan birisi de kimdir biliyor musunuz?  Kalbi camilere, mescitlere bağlı gençler ve neşeyi huzuru ibadette bulan kimseler. Allah onlardan eylesin hepimiziinşallah.  Tekrar hayırlı olsun diyorum. Cenab-ı Hakk emeği geçen herkesten razı olsun. Allah’a emanet olunuz." 

Giresun Müftüsü Muhittin Oral ise, hayır yapma duygusunun yaşatılması gerektiğini belirterek, "Bu binamızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum."dedi.

Programın sonunda yapılan duanın ardından binanın açılışı gerçekleştirildi. 

Açılışa Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk, Kadir Aydın, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, il ve ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Giresun Müftülüğü https://giresun.diyanet.gov.tr/sayfalar/contentdetail.aspx?MenuCategory=Kurumsal&ContentId=1399
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri