DOMATES FESTİVALİ DÜZENLENDİ

DOMATES FESTİVALİ DÜZENLENDİ

DOMATES FESTİVALİ DÜZENLENDİ
Karadeniz
G.Tarihi: 02.09.2019 22:30
1317 Okunma
0
Boyabat'ta "3. Boyabat Domatesi Festivali" Düzenlendi

SİNOP Boyabat'ta "3. Boyabat Domatesi Festivali" Düzenlendi Boyabat Belediyesi ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival, Kemaldede Camisi yanındaki alanda gerçekleştirildi. 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, 120 çiftçinin festivalde en güzel domatesi yetiştirdiğini göstermek için burada yarışmaları Boyabat için gurur verici olduğunu söyledi.  Sizler bu domatesleri kendiniz için üretmiyorsunuz diyen Çakıcı, " Sizler bu domatesleri, güçlü bir çiftçi, güçlü bir köylü, güçlü bir Boyabat için, güçlü ve bağımsız bir Türkiye için üretiyorsunuz" dedi.  Festival deki amaçlarının domates ihraç etmek olmadığını belirten Çakıcı, " Amacımız, köylümüzü onurlandırmak, sizleri desteklemek, şehrimize ve gurbetçilerimize farklı bir algı yaratmaktır" dedi.  Çakıcı, "Bana neden pirinç yetiştiren bir ilçede pirinç festivali yapmıyorsunuz diye soruyorlar. ben 20 yıl çeltiğin içinde yetiştim. Biz bu zamana kadar osmancık pirincini yetiştiriyorduk. Artık tescil edilmiş olan Boyabatkalesi çeltik çeşidimiz var. Her yıl ekimi artarak daha geniş alanlarda ekimi yapılıyor. İnşallah ileriki yıllarda 15-20 bin dönüm Boyabatkalesi pirincimiz ekildiğinde, pirinç festivali de yapacağız" dedi. 
Haberin devamı için:https://www.boyabatsesi.com/gundem/boyabat-ta-3-boyabat-domatesi-festivali-duzenlendi-h2473.html
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri