DOMUZLARDAN KAÇAN BOZ AYI KÖYE KADAR İNDİ

KELKİT AYI KÖY'E İNDİ

DOMUZLARDAN KAÇAN BOZ AYI KÖYE KADAR İNDİ
Karadeniz
G.Tarihi: 31.10.2016 12:26
3064 Okunma
0
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bir boz ayı güpe gündüz köye indi.
Dağda ki domuz sürüsünden korktuğu için köye indiği öne sürülen ayı köy halkına korku dolu anlar yaşattı. Uyuşturucuyla vurulan ayı tekrar doğaya bırakıldı.

İlginç olay Kelkit ilçe merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Yeşilova köyünde, köy muhtarı Çetin Savaş'ın evinin önünde gerçekleşti.

Muhtar Çetin Savaş'a ait evin önüne inen boz ayı, köyde yaşayan bir vatandaşa saldıracağı sırada bölgede bulunan bir çoban köpeğinin saldırısı sonucu vatandaş ayının saldırısından ramak kala kurtuldu. Çoban köpeğine de saldıran ayıyı bir türlü alandan uzaklaştıramayan köylüler Kelkit Belediyesi'ni arayarak yardım istedi.

Ahıra kaçan ayı iğneyle bayıltıldı

Kelkit Belediyesi Zabıt ekipleri ve Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirmeye çalıştıkları ayı kaçarak köyde bulunan bir ahıra girdi. Ahırda bulunan hayvanlara saldıracağı sırada uyuşturucu iğne ile bayıltılan ayı, yetkililer tarafından özenle kamyonete yüklenerek köyden uzaklaştırıldı.

Öte yandan geçen yıl da aynı köyde bir kadına ayı saldırısı olmuş, kadın ayının elinden yaralı kurtulmuştu. Saldırının ardından yetkililer bölgede geniş çaplı çalışma yapmış, yüksek kesimlerde ayılarının köye inmemesi için yemleme çalışması yapmış ve bölgeye ayıyı izlemek için fotokapan koymuştu.

Köylülerin iddiasına göre ise ayı bugün köye yakın bölgede 70-80 domuzdan oluşan sürüden korkması nedeniyle köye indi. Ayıyı bu kez canlı yakalayan yetkililer, köyden farklı bir bölgeye ayıyı bıraktı.
Tüm fotoğraflar için https://www.facebook.com/eynesilhaber/


Kaynak:alucrahaber.com
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri