​Emanete Vermeyin Fındık Fiyatı 30 TL’yi Görecek

​Emanete Vermeyin Fındık Fiyatı 30 TL’yi Görecek

​Emanete Vermeyin Fındık Fiyatı 30 TL’yi Görecek
Karadeniz
G.Tarihi: 04.09.2016 04:58
21421 Okunma
1
Emanete Vermeyin Fındık Fiyatı 30 TL’yi Görecek
Ziraat Mühendisleri Odası Ordu Şube Başkanı Abdullah Kalafat, üreticilerin emanete fındık vermemesi halinde, fındık fiyatlarının 30 lira seviyelerine çıkabileceğini söyledi.
Ziraat Mühendisleri Odası Ordu Şube Başkanı Abdullah Kalafat, fındıktaki son durumu değerlendirerek, üreticilere küllenme konusunda ve emanete fındık verme konusunda uyarılarda bulundu. Fındık sezonunu değerlendiren Kalafat, “Doğu ve Batı Karadeniz’deki hasat durumunu takip ediyoruz, ay sonuna kadar hasatlarını bitirirler ve daha gerçek rakamlar ortaya çıkar. Ne kadarlık bir abartı var görülecek. 300-350 bin tonlar konuşuluyor. Rekolte tahmininin ne zaman ve ne şekilde yapılması gerektiğinin sorgulanması gerekiyor. Rekoltenin tek elden tespit edilmesi gibi olumlu bir süreç başladı ama ilan edilen rakam dahi gerçekleşmeyecek gözüküyor. Hiç bir zaman için tahmini rekolte gerçekleşenle uyuşmadı. Hep tahminler yukarda oldu, yanılma payının bu kadar olması kabul edilebilir değil. Bu süreci üç kademede devam ettirmekte fayda var. Son rakamı açıklamak için kesinlikle temmuz ayına kaydırmakta fayda var. Haziran dönemindeki açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Fındıkta dökülme oluyor ve son yıllarda kendini gösteren bir hastalık olan küllenme oluyor. Küllenme hastalığından dolayı da ciddi bir ürün kaybı oluştu. Çok az bir üretici bunun farkında ve sadece beyazladı olarak biliyor. Bunun artık kimyasal mücadelesinin verilmesi gerekiyor” diye konuştu.
EMANETE VERMEYİN
Abdullah Kalafat, fındık fiyatının bu yıl 20 TL ve üzeri olacağını belirterek şunları söyledi: “Son 6-7 aylık süre içerisindeki ön görülerimiz hep doğru çıktı. Yurtdışında 700 bin tonun üzerinde bir rekolte açıklandı. Bakanlık tarafından 468 bin ton açıklandı şimdi ise 400 bin tonun altında olma ihtimali fazla. Peki, rekolte bu kadar düşük iken nasıl 13 TL fiyatlar ortaya çıkıyor? Üreticiler fındığını emanete vermesin. Bu yıl buna özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Üreticiler geçen yıl yaşanan mağduriyeti gidermek için, fındığın düşük fiyata satılmasının önüne geçmeleri için fındık kesinlikle emanete verilmemeli. Dünyanın hiç bir yerinde bir malı en yüksek fiyattan satmak yok. Kademeli satabilirsiniz, ihtiyacınız kadar satabilirsiniz. Mevcut olan görüntü fındık fiyatlarının seyrinin devam edeceği yönünde hatta geçmiş yılların rekorunu görürsek şaşırmayın. Eğer üreticilerimiz fındığını emanete vermez ise, fındık fiyatları 20 TL’yi de aşarak 30 TL seviyelerine çıkabilir.” şeklinde konuştu.
MUSTAFA KIRLAK-ÖZEL HABER

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
dogrucu davut7 yıl önce
bu şahıs sanırım patoza dayanarak bunu söylüyor, ne içti acaba? mazot ve yağ kokusu kafa yapmış galiba. fındık en olmadığı vakitte bile en fazla 20 tl gördü, tavan fiyat budur, üstü olmaz. 30 tl'ye kuşlar bile güler.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri