ENVER YÜCEL’E TURİZME KATKI PLAKETİ

ENVER YÜCEL’E TURİZME KATKI PLAKETİ

ENVER YÜCEL’E TURİZME KATKI PLAKETİ
Karadeniz
G.Tarihi: 11.12.2021 09:33
1033 Okunma
0
ENVER YÜCEL’E TURİZME KATKI PLAKETİ
Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği, Bahçeşehir Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı eğitimci Enver Yücel'e, Karadeniz ve Giresun turizmi için yaptığı çalışmalar nedeniyle "2021 Yılı Turizme Katkı Plaketi" ve teşekkür belgesi verdi
Giresun Gazeteciler Derneği'nde düzenlenen törende bir konuşma dernek başkanı N.Uğur Karaibrahimoğlu, son dönemde tarım, turizm ve ilin tanıtımı için yaptıkları dikkat çekici çalışmalar ve bazı konaklama tesislerini turizme kazandırması nedeniyle Yücel’e bu plaketi verdiklerini söyledi.
Enver Yücel ise, dernek yönetimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında “aklım uluslararası, ama kalbim yerel. Her zaman memleketim Giresun'a emek verme gayreti içindeyim” dedi.
      11 ARALIK’TA GİRESUN’DA, YAYLADA İKLİM ZİRVESİ VAR  
BAÜ Başkanı Enver Yücel, Kulakkaya Yaylası'nda ve kent merkezindeki bir oteli devraldıklarını ve turizme kazandırdıklarını belirterek,” Kulakkaya İsviçre’nin Davos’una benziyor. Ordu-Giresun Havalimanı ile yayla 1,5 saat mesafede. Neden burası da uluslararası toplantıların yapıldığı Davos gibi olmasın?  Kent merkezindeki bir oteli de devraldık. Oraya dünya ölçeğinde bir markayı getirirsek, o zaman Giresun, Samsun, Trabzon arasında önemli bir lokasyon haline gelebilir. Çünkü Giresun kültürü ve doğası ile en iyi bölgelerden birisidir" diye konuştu. Enver Yücel, "Basının huzurunda ilk kez söylüyorum, aşağı yukarı kesinleşti. 11 Aralık'ta buraya Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı gelecek, büyük ihtimalle Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bakanımız gelecek ve bölge yerel yönetimler, belediyeler, kaymakamlar, bilim insanları gelip iklimi tartışacağız, özellikle iklim değişimini konuşacağız. Amacımız bu tür konferansları artırmak “ dedi.
Piraziz ilçesinde kendi bahçesinde Bahçeşehir Üniversitesi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Enver Yücel, "Karadeniz'in endemik bitkilerinin bir ürün haline getirilip kadın kooperatifleri üzerinden onlara katkı sağlayacak merkezler olsun istiyorum. Bunun için de Birleşmiş Milletlerin tarım örgütüyle çalıştık.
Giresun'un kaderi sadece fındığa kalmamalıdır. Fındık katma değeri yüksek ürün haline gelmelidir. Ondan da önemlisi bölgede kaç çeşit bitki var, ortaya çıkarıp bir ürün haline getirip ekonomiye kazandırmamız lazım."
“ÖRNEK VE ÖZENDİRİCİ OLSUN”
Derneğin plaket verme gerekçesini okuyan yönetim kurulu üyesi Gazeteci Ufuk Kekül,  Enver Yücel’in, Giresun’daki önemli konaklama tesislerini yeniden turizmin hizmetine kazandırdığını, yatırım projeleri hazırladığını, Giresun, Piraziz ve Şeyhli’deki tanıtım amaçlı organizasyonlar yaptığını, gelenekleri ve tarih-kültür miraslarını ortaya çıkarmaya ve bunları bir turizm ürünü haline getirmeye dönük etkinlerde  bulunduğunu belirterek, “çalışmalarınızı ilimizin turizm yoluyla kalkınmasına yönelik hedefler olarak değerlendirmekteyiz. Size teşekkür ediyoruz. Giresun’a ve Türkiye’ye yaptığınız bu çalışmaların ve hizmetlerinizin devamını,diğer iş insanlarına, turizm  sektörü yatırımcılarına, bürokratlara,kamu ve yerel yöneticilerimize örnek ve özendirici olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Konuşmanın ardından Dernek Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu tarafından Enver Yücel'e plaket takdim edildi.
Plaket törenie Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, Turizm ve Tanıtma Derneği yönetici ve üyeleri, önceki dönem belediye başkanlarından Hasan Karaibrahim ve gazeteciler katıldı.UFUK KEKÜL
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri