FINDIĞIN BAŞKENTİ GİRESUN’DA KUTLANACAK

Dünya Fındık Haftası 7-13 Ağustos Tarihlerinde Giresun’da Kutlanacak

FINDIĞIN BAŞKENTİ GİRESUN’DA KUTLANACAK
Karadeniz
G.Tarihi: 30.01.2023 09:45
615 Okunma
0
Dünya Fındık Haftası 7-13 Ağustos Tarihlerinde Giresun’da Kutlanacak

“Herkes İçin Fındık” Sloganıyla her yıl 7-13 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Dünya Fındık Haftası’nın III. sü, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu’nun da kıymetli destekleriyle bu yıl Giresun’da kutlanacak.

“FINDIĞIN BAŞKENTİ GİRESUN’DA KUTLANACAK”

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük şunları söyledi “Haftanın bir festival havasında İlimizde kutlanmasını sağlayarak, Giresun’un tarihsel boyutuyla birlikte eski çağlardan itibaren fındık üretiminde ve ticaretinde önemli bir yeri olduğunu ve rol üstlendiğini göstermek adına ve Türk Fındığını hak ettiği değere ulaştırmak için dünden bugüne, İlimizde Cumhuriyetin ilk yıllarında kutlanan Fındık Bayramı ritüellerini de tekrar canlandırmak üzere Giresun’daki tüm kesimlerin de desteğini arkamızda hissederek böyle bir yola çıkmış bulunuyoruz.
Giresun’un fındıktaki önemini ortaya koymak için herkesin bu konuyla ilgili olarak 7-13 Ağustos haftasına yoğunlaşmasını ve İlimizin Giresun Kalite Fındık ve Turizm ile bütünleşerek bu haftaya yönelik görüşlerine ve önerilerine açık bulunduğumuzu da ifade etmek istiyorum.
Bu anlamda çalışmalarımıza sağ olsunlar öncelikle Giresun Belediye Başkanımızın desteğini alarak başladık ve bu motivasyonla hız verdik, kamuoyunu ilerleyen günlerde yapmayı planladığımız programlar konusunda aydınlatmaya ve Dünya Fındık Haftası’nı bugünden başlayarak hep gündemde canlı tutmaya çalışacağız. Haftanın kutlamaları çerçevesinde, kortej yürüyüşü, ödül törenleri, yarışmalar, konserler, paneller planlıyoruz. Dünya Fındık Haftası vesilesiyle, Türk Fındığında yeni şeyleri hep birlikte ortak dille konuşmak ve çözüme de kavuşturmak istiyoruz. İl dışından gelecek misafirlerin fındık haftasının yoğunluğunu hissetmeleri, dolu dolu program yaşamaları, fındıklı ve yöresel ürünlerin alışveriş imkanını yakalamaları için şehir merkezine temas noktaları kurulmasını planlıyoruz. Turizm ve pazarlama adına Giresun’u, Fındık haftası ile bütünleştirmenin ana gayretimiz olacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Dünya Fındık Haftası’nın daha etkin, verimli ve ses getirir bir şekilde kutlanması adına tüm görüşlere açık olduğumuzun bilinmesini istiyorum.” dedi.

Haber: ETHEM BAKAR  Kaynak:https://gurbetcigiresun.com.tr/dunya-findik-haftasi-7-13-agustos-tarihlerinde-giresunda-kutlanacak-36646-haberi?fbclid=IwAR23wonCdzDf8s93R3y7qUKky9-k1rNF-j6grpKwkstin1cTJ-ppx1IWdg0 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri