FINDIK TÜCCARI 15 MİLYON LİRA BORÇ İLE KAÇTI

FINDIK TÜCCARI 15 MİLYON LİRA BORÇ İLE KAÇTI

FINDIK TÜCCARI 15 MİLYON LİRA BORÇ İLE KAÇTI
Karadeniz
G.Tarihi: 29.12.2018 01:30
4910 Okunma
0
FINDIK TÜCCARI 15 MİLYON LİRA BORÇ İLE KAÇTI

 
Ünye’de fındık tüccarlığı yapan Yüksel Kınacı’nın üreticiye ve piyasaya 15 milyon lira borç bırakarak kaçmasını protesto eden vatandaşlardan biri, “Vallahi abdesti ve namazına aldandık. Meğer içinde insanlık yokmuş. Kilise papazı ondan iyidir” dedi.
Tüccar kaçtı, üreticiler protesto etti. Bir süre önce ortadan kaybolan tüccar Yüksel Kınacı vatandaşların protestosuna maruz kaldı. Ünye’de yıllardır fındık tüccarlığı yapan Yüksel Kınacı, fındık üreticisine ve piyasaya yaklaşık 15 Milyon TL’lik borç bırakarak sırra kadem basması üzerine üreticilerin tepkisine maruz kaldı.
Mağdur kalan vatandaşların bazıların tepkileri ise şöyle;
Ayşe Sönmez, “Ben fındığımı buraya getirdim. Bana fındık fiyatı bir hafta sonra yükselecek dedi. Bir ay sonra hesap görürüz dedi. Bende bir ay boyunca dükkânına gelip gittim. En son geldiğimde bana Cuma günü gel dedi. Ama kendisi Cuma akşamı kaçıp gitmiş.”
Mahir Güneş, “Vallahi abdesti ve namazına aldandık. Üç dört seneden beri tüccarımızdı. Meğer içinde insanlık yokmuş. Kilise papazı ondan iyidir”
Mehmet Yiğit, “Benim iki ton fındığım, oğlumun yedi yüz elli kilo fındığı gitti. Akşam oğlumun fındığını aldı sabah dükkânı kapatıp gitti” dedi.
Mehmet Terzi, “Benim dört ton fındığımı bunun yanında emekli maaşıma kredi çektirdi. Maaşıma mı yanayım fındığıma mı yanayım.
Mustafa Yılmaz, “İki bin yedi yüz kilo fındığımın yanında tanıdıklarımın da fındıklarını götürdü.
Muzaffer Bulut, “200 bin liralık fındığımı götürdü. Ayın onunda parayı vereceğim dedi ama ayın onuna kadar kaçtı gitti”
Abdullah Yalçınkaya, “3 ton fındığım yanında aylığım gitti. İnsanlara bu yapılır mı? İlgililerden yardım bekliyoruz. Ben burada göçebe değilim diyerek bizlere kredi çektirdi. Ondan sonra bastılar gittiler” şeklide konuştu.
Haber kaynak:http://www.ordudahaber.com
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri