Fındık Yetiştiriciliği Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Fındık Yetiştiriciliği Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Fındık Yetiştiriciliği Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor
Karadeniz
G.Tarihi: 15.03.2017 11:04
2095 Okunma
0
TRABZON-İl Müdürlüğü, Akçaabat Ziraat Odası, Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akçaabat Belediyesiyle ortaklaşa açılan 'Fındık Yetiştiriciliği Eğitimi'gerçekleştirildi.

Eğitimlerde; Toprak tahlilinin önemi, bahçe tesisi, fındıkta budama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele ile hasat ,harman ve depolama konularında 3 gün teorik ve 2 gün uygulamalı olmak üzere beş gün eğitim verildi. Eğitim sonrası kursiyerlere Akçaabat Belediyesi tarafından budama seti (Testere, budama makası, eldiven ve fındık kitabı) hediye edildi

Eğitim programı sonucunda Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan sertifika törenine Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN, İl Müdürümüz Cahit GÜLBAY, Türkiye Ziraat Odaları Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan KOZOĞLU, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim NEZİR ve Akçaabat HALK Eğitim Müdürü Mustafa TÜRKOĞLU  katıldı.

Fındıkta Budama Kursu'na katılan kursiyerlere, düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı. Fındıkta budama kursuna kayıtlı olup da kursa devam ederek başarı gösteren 83 kursiyer belge almaya hak kazandı.

İlçemizde göreve geldiği günden itibaren tarım ve hayvancılığa önem veren kırsal kalkınma adına tüm projeleri destekleyerek yapılan eğitim çalışmalarına bizzat katılan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel Fındıkta verimin arttırılmasına yönelik yapılan bu kursların çok önemli olduğunu, bu kursların üreticilerin yanlışlarını görerek bu yanlışlarını gidermelerini sağlayacağını bu tür  programların öncelikleri olduğunu söyledi. ŞENEL bu tür eğitim programına katılan üreticilerimizin istekli ve öğrenmeye açık oluşunun kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.  

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise yaptığı konuşmada,  Akçaabat Belediyesi bünyesinde kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak bugüne kadar Ziraat Odasının yaptığı çalışmalara ve faaliyetlere destek verdiklerini ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

İl Müdürümüz Cahit GÜLBAY bu kurslarla fındık bahçelerinde yapılan yanlış uygulamaların önüne geçileceğini, bunun sonucu olarak da üreticilerimizin birim alandan daha kaliteli, yüksek randımanlı ve daha fazla ürün alarak üreticilerin gelirlerinde artış olacağını dile getirdi. GÜLBAY kurslara olan yoğun talepten dolayı bu kursların budama zamanı olan sonbaharda tekrar açılabileceğini, bunun için de kursa katılmak isteyen üreticilerimizin İlçe Halk Eğitim Müdürlüklerine müracaat ederek kayıtlarını yaptırmalarını söyledi.​

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu, odamızın her türlü tarımsal konularda çiftçinin yanında olduğunu söyledi. Fındıkla ilgili 2016-2017 yıları içerisinde 4 adet kurs düzenlediklerini, talep olması durumunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bu kursları ortaklaşa olarak açmaya devam edeceğiz dedi. Eyüpoğlu bu kursların oldukça faydalı olduğunu kursa katkılarından dolayı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürüne teşekkür etti. 

Eğitim İl Müdürlüğümüzde görevli konu uzmanı   Ziraat Mühendisi Erdal YİĞCİ tarafından verildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri