FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE CEP TERAS UYGULAMA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE CEP TERAS UYGULAMA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE CEP TERAS UYGULAMA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
Karadeniz
G.Tarihi: 21.11.2021 09:23
922 Okunma
0
“İŞİMİZ SAHA GÜCÜMÜZ SAHA” FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE CEP TERAS UYGULAMA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
Ordu Tarım İl Müdürlüğünden yapılan yazızı açıklamada;

Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle hayata geçirilen "Fındık Yetiştiriciliğinde Cep Teras Uygulama Projesi" İl Müdürlüğümüz tarafından uygulanmaya başladı. Proje kapsamında Perşembe ilçesi Doğanköy Mahallesinde ekiplerimiz tarafından cep teras oluşturmak suretiyle ilk örnek bahçemiz oluşturuldu.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İl Müdürümüz Kemal YILMAZ yaptığı açıklamada; "İŞİMİZ SAHA GÜCÜMÜZ SAHA sloganıyla ana ürünümüz fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik uyguladığımız projelerimize bugün bir yenisini daha ekledik. Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle "Fındık Yetiştiriciliğinde Cep Teras Uygulama Projesi" ni uygulamaya başladık. Proje kapsamında bugün Perşembe ilçesi Doğanköy Mahallesinde ekiplerimiz tarafından cep teras oluşturmak suretiyle hem ilk örnek bahçemizi oluşturuyoruz hem de proje ile birlikte tesis edilecek bahçelerin sahiplerine uygulamalı eğitim veriyoruz" dedi.

Proje hakkında bilgiler veren İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; "Bilindiği üzere eğimin fazla olduğu alanlarda gübreleme, ilaçlama, sürgün temizleme gibi faaliyetler güçlükle yapılmakta, yüzey akışı nedeniyle özellikle gübrelemeden beklenen yarar sağlanamamaktadır. Erozyon ve heyelan gibi etmenlerle toprak kayıpları da yaşanmaktadır. Tüm bu olumsuzluklar giderildiğinde meydana gelecek verim ve kalite artışının üreticilerimize gösterilmesi ve örnek olması amacıyla "Fındık Yetiştiriciliğinde Cep Teras Uygulama Projesi" hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında eğimi %10'un üzerinde olan 100 dekar fındık bahçesinde cep teras uygulaması yapılacaktır. Eğimli alanlarda her fındık ocağının alt kısmına yarımay şeklinde yapılacak teraslar ocağın bulunduğu alana düz bir zemin kazandıracaktır. Bunun sonucunda fındık bahçelerimizde dip sürgünü alınması, bahçe altı temizliği, budama gibi yoğun beden gücü isteyen işlerin kolaylaştırılması sağlanacak, yağmur suları ocak diplerinde daha fazla tutulacak, gübre ve ilaç akıp gitmeyecek, daha fazla toprakla buluşan fındık kökleri daha iyi gelişim gösterecektir. Bunun sonucunda kültürel uygulamalardan daha iyi yararlanan fındık bahçelerinde verim ve kalite artacak, üretici gelirleri yükselecektir" diyerek sözlerini noktaladı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri