FINDIKTA NELER OLUYOR NELER!

Ordu'da üretici gelmeyince tüccar köylere gitti! Bazı tüccarlar 107 TL'den harmanda fındık almaya başladı

FINDIKTA NELER OLUYOR NELER!
Karadeniz
G.Tarihi: 27.10.2023 01:33
1195 Okunma
0
Ordu'da üretici gelmeyince tüccar köylere gitti! Bazı tüccarlar 107 TL'den harmanda fındık almaya başladı

Ordu'da üretici fındığını pazara indirmeyince tüccar köy köy dolaşmaya başladı. Bazı tüccarların harmandan randımansız 107 TL'den fındık aldığı öğrenildi.

Fındık hasadının tamamlanmasıyla birlikte rekoltedeki eksiklik ortaya çıkınca serbest piyasada fiyatlar 100 TL'nin üzerine çıkmaya başladı.

2023 yılı yeni sezon fındık ürününün pazara inmeye başlamasıyla birlikte bazı fındık manavlarının da 107TL'den fındık almaya başladı.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Gerek ihracatçılar, gerek TÜİK, gerekse de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen 2023 yılı fındık rekoltesinin çok altında bir ürünün çuvala girdiğini belirtti. Karan, "fındık bu yıl gerçek manada ‘ Karadeniz’in Yeşil Altın’ı, bu sene rekolte çok düşük. Fındık bu sene çok değerli.

Rekolte düşük olmasa, kısa sürede serbest piyasada 100 lira bandına ulaşmazdı. Beklenti ve öngörü bir ay içerisinde fındık fiyatının 120 lira bandına ulaşmasıdır. Biz “ fındık fiyatı 120 liraya çıkacak” diye üreticimizi bir beklenti içerisine sokmuyoruz. Bu öngörü tamamen bu işin ticaretini yapanların öngörüsüdür" dedi.

Ordu Olay / Mertcan Deniz

https://www.orduolay.com/haber/16527792/orduda-uretici-gelmeyince-tuccar-koylere-gitti-bazi-tuccarlar-107-tlden-harmanda-findik-almaya-basladi
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri