FINDIKTA YENİ DÖNEM HAYATA GEÇİYOR

FINDIKTA REHABİLİTASYON PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR!

FINDIKTA YENİ DÖNEM HAYATA GEÇİYOR
Karadeniz
G.Tarihi: 22.10.2018 05:32
1573 Okunma
0


FINDIKTA REHABİLİTASYON PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR!

Karadeniz Bölgesi’nde 4 ili kapsayan proje, DOKAP tarafından Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde uygulamaya konulacak…


Karadeniz Bölgesi’nde 4 ili kapsayan “DOKAP Bölgesinde Okonomik Ömrünü Tamamlamış Fındık Plantasyonlarının Rehabilitasyon ve Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi” hayata geçiriliyor. Proje, DOKAP bölgesinde fındık alanlarının yoğun olduğu Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde uygulanacak.

Söz konusu proje kapsamında; bölgedeki 4 ilde 3 ayrı rakımda (sahil-orta-yüksek) 5 dekar alana sahip ikişer üretici bahçesinde yeni bahçe tesisi yapılacak. Yeni bahçe tesisi için gerekli olan fidanlar proje ödeneğinden temin edilecek olup, 4 ilde toplam 120 dekar alanda yeni bahçe tesisi gerçekleştirilecek.

DOKAP tarafından gerçekleştirilecek olan projeyle; eski/yaşlı ve ekonomik ömrünü tamamlamış bahçelerin yenilenmesi, yeni üretim modellerinin geliştirilmesi, bahçenin budama ile gençleştirilmesi veya toprak ıslahı ile düzeltilmesi mümkün olamayan ve üretim özelliğini yitirmiş fındık bahçelerinin bir program dahilinde arazinin meyil durumuna ve geliştirilen üretim modellerine göre yenilenmesi amaçlanıyor. Seçilecek bahçelerde yapılacak yenileme, teraslama, damlama ve sulama sistemiyle ilgili çalışmaların tüm giderleri projeden karşılanacak.  

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri