​Gala Gösterimi Büyük İlgi Gördü

​Gala Gösterimi Büyük İlgi Gördü

​Gala Gösterimi Büyük İlgi Gördü
Karadeniz
G.Tarihi: 04.09.2018 21:14
1255 Okunma
0
Gala Gösterimi Büyük İlgi Gördü

Avrasya Gazeteciler Derneğinin sosyal sorumluluk projesi olarak İçişler Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Gordion’un düğümü; Sakarya Meydan Muharebesi belgeselinin gala gösterimi İstanbul Eyüp Sultan Belediyesinin ev sahipliğinde Zafer Haftası dolayısıyla 31 Ağustos Cuma günü akşamı Eyüp Belediyesi. Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.
Aslen Espiye Soğukpınar beldesinden olan belgeselin yönetmeni ve Avrasya Gazeteciler Derneği Genel Başkanı İsmail Kahraman yaptığı konuşmada Sakarya Meydan muharebesinin zaferler tarihinde çok önemli yeri olduğunu Kurtuluş Savaşının dönüm noktası olduğunu açıkladı. 

Gala gösterimine Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri İstanbul milletvekili Hasan Turan son iki dönem Ak Parti  Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi olan eski Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi. Aydın, Türkiye’deki. 81 İlin dernek ve vakıflarının çatı kuruluşu olan Yedi Renk Tek Yürek  Platformu Genel Başkanı Ömer Erdoğan, TRT Belgesel kanal Koordinatörü  Süleyman Tezgel, Karadeniz  Sivil Toplum Örgütleri Başkan Yardımcısı Giresun Dernekler Federasyonu başkan vekili  Fatih Aydın ve birçok sivil toplum  örgütü başkanı ve yöneticisi ile ulusal basından kişiler ile halk gala gösterimine yoğun ilgi gösterdi.
Gala gösterimi öncesi Sakarya Meydan muharebesi tarihi  belgeler ve fotoğraflar sergisi açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından şehitlerin ruhu İçin Kuran-ı Kerim okundu. Eyüp Sultan Belediye Başkanı, belgeselin önemine dikkat çekerek belgesel gösterimin Eylül ve Ekim aylarında devam edeceğini açıkladı.

Belgeselin çekimine destek olan kurum ve şahıslara  teşekkür plaketi takdiminden sonra belgesel Yapımcısı İsmail Kahraman yaptığı konuşmada  Sakarya Meydan Muharebesinin zaferler tarihimizdeki yeri ve önemini anlattı.

Hatıra fotoğrafları çekiminden sonra  Sakarya Meydan Muharebesi kitabı izleyicilere hediye edildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri